Jul i Tivoli. (Foto: Tivoli | PR)

Millioninvestering lader Tivoli-gæster opleve nordlys

En stor skøjtebane og kunstigt nordlys over den gamle have er to af de nyheder, som Tivoli har investeret i forud for julen i år. De seneste par år har man brugt 20 millioner kroner på sæsonen.

Halloween er i bakspejlet, og julemåneden står for døren. At der er blevet sat punktum for uhyggen betydet, at græskar og spøgelser nu for alvor kan pakkes væk således, at der i stedet bliver plads til nisser, rensdyr og grantræer udsmykket med alskens pynt.

I år er den 29. sæson, hvor julen er et tema i Tivoli. Den gamle have har præsenteret flere nyheder, som skal bidrage til at trække tidligere og nye besøgende til. I alt har Tivoli investeret over 20 millioner kroner i julesæsonen i løbet af de seneste to år.

Sidste år byggede man blandt andet et nyt hus til Julemanden, investerede i nye scenografier og lignende, mens man forud for den kommende sæson har opført flere nye tiltag og atter sætter Tivolis største balletsatsning nogensinde op.

Skal lyse op over Plænen
En af årets nyheder er en oplyst skøjtebane, der er blevet opført foran Tivolis Koncertsal. Banen breder sig over 350 kvadratmeter, er udført i kunst-is og tiltænkt både øvede skøjteløbere samt nybegyndere, oplyses det.

At man har valgt kunst-is betyder, at skøjtebanen kan benyttes i de kommende år, ligesom forlystelsesparken heller ikke skal benytte strøm til at køle isen ned. Omkring skøjtebanen vil parkens gæster kunne handle i boder og spise julemad, ligesom det også bliver muligt at opleve nordlys.

I år præsenterer Tivoli nemlig ligeledes en ny installation på Plænen, der via laserlys, en lydcollage og atmosfæriske effekter skaber et kunstigt nordlys, som afvikles hvert kvarter fra mørkets frembrud og frem til lukketid.

Fra den 30. november frem til den 23. december vil balletten Snedronningen igen blive spillet i havens koncertsal. Den har været sat op før, og nu vender den tilbage. Det er Dronning Margrethe, der står bag kostumer og scenografi, mens den danske sangerinde og kommende X Factor-dommer Oh Land har skabt musikken.

Opstiller næsten 900 juletræer
I tillæg til de allerede nævnte nyheder vil besøgende blandt andet også kunne opleve en nyfortolkning af Charles Dickens-klassikeren ’Et juleeventyr’, som opføres af Eventyrteateret i Glassalen samt forestillingen ’The House of Uhygge’ af Crazy Christmas Cabaret.

Derudover vil den svenske Michelin-restaurant kaldet Knystaforsen åbne en pop up-restaurant i Det Japanske Tårn, hvor der vil blive servere mad tilberedt over bål. Havens klassiske julebelysning, hvor der opsættes over en million såkaldte lyspunkter på tværs af Tivoli, vender også tilbage.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at ambitionen er, at vi gerne vil have et af de hyggeligste og mest spektakulære julemarkeder i verden. Vi skal være et must see for turisterne og en tradition for de fleste, hvorfor blandt andet et besøg i Julemandens hus i Tivoli eller en julefrokost er en del af årstidens højdepunkter,” siger Tivolis administrerende direktør Susanne Mørch Koch. 

I alt vil der i år være stillet 894 juletræer i varierende størrelser op i forlystelsesparken. Træerne vil være fra en halv til 12 meter i højden. Der vil også blive ophængt granguirlander med en samlet længde på godt tre kilometer, ligesom der udlægges cirka 10 ton gran for at markere, at julen er kommet til Tivoli.


Relaterede artikler:

Tivoli opjusterer atter forventninger til året

Gæsteoplevelsen i top hos Tivoli Hotel

Tivoli udskyder start på julesæsonen