Legolands direktør, Christian Woller, skal nu stå i spidsen for syv Legoland Resorts. Arkivfoto.

Legoland skal have ny direktør

Efter 10 år på posten vælger Legolands direktør, Christian Woller, nu at takke af, men han siger dog langt fra farvel til Legolands brand. Jagten går nu ind på en ny direktør.

Legolands direktør, Christian Woller, er blevet forfremmet i Merlin Entertainments, den store koncern af forlystelsesparker, der ejer Legoland-brandet. Han bliver nu ansvarlig for de syv Legoland Resorts i Europa og Asien. På verdensplan er der 10 resorts under brandet.

”Vi glæder os over, at Christians succes som en stærk leder, hans gode forståelse af brandets værdi og lange erfaring i Legoland Billund nu også kan blive brugt i mange andre dele af verden, hvor vi har Legoland Resorts,” siger John Jakobsen, administrerende direktør for Legoland Parks.

Christian Wollers forfremmelse betyder samtidig, at Legoland skal have ny direktør til parken i Billund, skriver Legoland i en pressemeddelelse.

”Det har været en kæmpe fornøjelse at være en del af Legoland Billund-holdet de sidste mange år. Vores gæster kommer for at få minder for livet, og vores medarbejdere brænder for at gøre Legoland-oplevelsen til noget helt særligt for hvert eneste barn, der besøger os. Mere kan man næsten ikke ønske sig af et job. Nu glæder jeg mig til at arbejde tæt sammen med en række andre af vores øvrige Legoland Resorts, nye som veletablerede,” siger Christian Woller.

Stor erfaring fra dansk turisme
Christian Woller har stor erfaring fra dansk turisme. Før han satte sig i spidsen for Legoland som direktør i 2014, havde han allerede været ved parken i et årti. Først som marketing manager i Tyskland og Nederlandene fra 2005 til 2006 og senere som salgschef fra 2006 til 2010.

Inden han blev forfremmet til administrerende direktør, var Christian Woller retail director fra 2010 til 2014. Woller har også arbejdet som marketingchef for VisitDenmark med fokus på det amerikanske marked og inden da som marketingkoordinator hos Legoland i Billund.

En del af kæmpekoncern
Legoland er som nævnt en del af den store, multinationale kæde af forlystelsesparker, Merlin Entertainments, som næst efter Disney er den andenstørste operatør af turistattraktioner på verdensplan.

Kæden tæller i dag mere end 140 attraktioner i 24 forskellige lande heriblandt 10 Legoland-parker og syv attraktioner under netop Gurli Gris-brandet med endnu en Gurli Gris-park på vej i tyske Günzburg, som åbner i løbet af 2024.

Merlin Entertainments ejer i øvrigt også blandt andet den store, italienske forlystelsespark Gardaland, Madame Tussauds og ikke mindst det verdenskendte vartegn London Eye ved Themsens bred.

Koncernen er ejet af en trio bestående af investeringsselskabet Blackstone, den canadiske pensionsfond CPP Investment Board samt Lego-familiens holdingselskab Kirkbi A/S, hvor sidstnævnte ejer ikke mindre en 47,5 procent af foretagendet.

 

Relaterede artikler:

Legoland udnytter koncernstyrke med populær gris

Topchef tog Legoland i selvsyn for første gang

55 år med Legoland i Billund