Skagen Hotel - First Partner Collection. PR-foto.

Hotelkæde vokser med tre hoteller i Skagen

En norsk hotelkæde fortsætter nu en større ekspansion i Nordjylland, og har indgået partnerskab med tre nye hoteller i Skagen. Det er fjerde gang siden årsskiftet, hotelkæden udvider i landsdelen.

Den Norske hotelkæde, First Hotels, skriver nu sit navn på tre hoteller i Skagen. Det drejer sig om hotellerne Skagen Hotel – First Partner Collection med 34 værelser, Foldens Hotel – First Partner Collection med 34 værelser og Skagen Motel – First Partner Collection med 51 værelser, oplyser First Hotels i en pressemeddelelse.

Under corona skrumpede antallet at First-hoteller i Danmark fra syv til et enkelt. I juli 2020 måtte First Hotels-driftsselskabet Tribe Hotel Management Danmark A/S nemlig indgive konkursbegæring ved Sø- og Handelsretten i København.

First drev tre hoteller i København: Hotel Kong Frederik, Mayfair og Twentyseven samt Hotel Atlantic i Aarhus, Hotel Kolding, Slotshotellet i Aalborg og First Hotel Grand Odense. Efter konkursen var Hotel Grand Odense det sidste danske hotel i kæden.

Nordjysk ekspansion i 2023
Siden årsskiftet er kæden dog vokset til at drive ni hoteller i Danmark, og hotellerne i Skagen er den fjerde ekspansion, First Hotels foretager i Nordjylland i 2023.

”Vi er meget tilfredse med, at så mange partnerhoteller vælger at tilslutte sig os. Vi har stadig ambitioner om yderligere vækst, især i Norge og Danmark, hvor vi historisk set ikke har haft lige så stærk repræsentation som i Sverige. Men dette er vi i fuld gang med at ændre på,” siger Thomas P. Gillespie, administrerende direktør i First Hotels International AS.

Hoteller i Aalborg, Frederikshavn Helsingør og Hirtshals
First Hotels udvidede i første omgang i Aalborg og Helsingør gennem partnerskaber med det 36 værelser store Prinsen Hotel i Aalborg, som tidligere har være en del af Best Western, og Hotel Skandia i Helsingør, som har 38 værelser.

I marts blev Kompas Hotel Aalborg partner i First Hotels. Dette hotel har 110 værelser samt konferencefaciliteter med plads til 120 gæster. I marts blev Hotel Frederikshavn også partner i kæden. Hotellet har 55 værelser.

I april kunne First Hotels offentliggøre, at endnu et nordjysk hotel blev en del af kæden. Det drejer sig om Montra Skaga Hotel i Hirtshals, som har 108 værelser.

I årets første fem måneder er First Hotels vokset med i alt 16 hoteller i Skandinavien, og det svarer ifølge First Hotels til en forøgelse af kædens portefølje på 59 procent. Ud over de ni hoteller i Danmark, har kæden nu 30 hoteller i Sverige og fire hoteller i Norge. I alt 43 hoteller.