Vingsted Hotel & Konferencecenter. Foto: VisitVejle.

Hotel udvider med milliondyr renovering

Et hotel nær Vejle er gået i gang med en renovering, som skal give 32 af hotellets værelser et løft, der tager udgangspunkt i den omkringliggende natur. Gammelt møblement doneres til Ukraine.

En hel fløj bestående af 32 værelser bliver i disse dage barberet helt ned til det bare betongulv på Vingsted Hotel & Konferencecenter nær Vejle, der i dag kan prale af en værelseskapacitet på 187 værelser.

Hotellet har nemlig skudt 7,2 millioner kroner i en renovering af fløjen, og det er planen, at den nyrenoverede fløj skal stå klar til at tage imod gæster allerede den 1. februar 2024. Det skriver Vingsted Hotel & Konferencecenter i en pressemeddelelse.

Forud for renoveringen har hotellet brugt et år på planlægningen for at sikre, at renoveringen kan finde sted inden for den korte tidsramme, mens resten af hotellet fortsat kan holdes åbent for gæster, og derudover har hotellet brugt tid på at finde det rigtige udtryk til værelserne, og allerede i foråret blev et enkelt renoveret testværelse kørt i stilling for at sørge for, at alle detaljer fungerer efter hensigten, før den egentlige renovering blev skudt i gang.

Indretning med udgangspunkt i naturen
Vingsted Hotel & Konference arbejder i renoveringsprocessen med indretningsarkitekter for at sikre, at de nye hotelværelser er imødekommende for gæsterne, samtidig med, at de er praktiske at rengøre.

Indretningen tager udgangspunkt i naturen i Vejle Ådal, og hotellet ønsker at give gæster en følelse af at træde ind i en lysning i skoven for at skabe et helle i et ellers travlt konferenceophold.

En del af møblementet fra de 32 værelser bliver doneret til Ukraine, oplyser hotellet i øvrigt. Nogle af hotellets medarbejdere har selv familie i Ukraine, og via foreningen Klub Ukraina i Vejle, bliver brugbare møbler sendt til nødlidende i de krigsramte land.

Hotellet oplyser, at det er 10 år siden, at den pågældende fløj sidst fik sig en overhaling. Da hotellet ejes af en fond, er det ambitionen kontinuerligt at bruge overskuddet, hotellet genererer, til løbende at forbedre faciliteterne.

Af det sidst offentliggjorte regnskab fremgår det i øvrigt, at hotellet opnåede et årsresultat på 6.3 millioner kroner efter skat mod et underskud på 1.2 millioner kroner i 2021.  I 2022 lød hotellets egenkapital på 84 millioner kroner.

Øger værelseskapaciteten
Med renoveringen får de eksisterende værelser ikke blot et løft. Hotellet udvider også kapaciteten med fire værelser, så den samlede kapacitet kommer til at lyde på 191 værelse. Med i alt 566 sengepladser oplyser hotellet, at man samtidig er det overnatningssted i Horsens- Vejle- Fredericia- og Koldingområdet med den største kapacitet.

Hotellet beskæftiger cirka 80 fastansatte medarbejdere samt en stor gruppe løst tilknyttede. På årsbasis besøges hotellet af mellem 100.000 – 110.000 gæster. Hotellet oplyser i øvrigt, at 18.000 gæster i år har deltage i teambuilding og andre aktiviteter.

 

Relaterede artikler:

Sidste forhindringer ryddet af vejen for luksuriøst badehotel

Kro og badehotel slår pjalterne sammen i fusion

Finsk kæde rykker ind i Danmark