Storebæltsforbindelsen set fra Sprogø med et DSB Intercity-tog på vej ud af tunnelen. Pressefoto for DSB: René Strandbygaard.

Forventer flere passagerer på skinnerne til jul

DSB forventer, at et rekordstort antal passagerer vil gøre brug af landets togforbindelser i julen. Det er et tegn på, at forbrugerne er vendt tilbage til togene, mener informationschef.

Jul er højsæson for DSB, som hvert år sender passagerer hjem til jul i familiens skød. Men i år ser det ud til, at rekordmange kunder vælger at sætte sig i sæderne i statsbanernes tog, når turen går hjemover, oplyser DSB.

DSB har således ved indgangen til december måned sat rekord i salget af pladsbilletter i julen i år, oplyser den statslige togoperatør i en pressemeddelelse. Over 65.000 har allerede sikret sig en billet hjem til jul, hvor der på samme tidspunkt sidste år var solgt 60.000. I 2022 blev der købt næsten 200.000 pladsbilletter til juledagene, og DSB forventer i år en endnu travlere jul.

I år bliver den 22. og 23. december de travleste rejsedage for DSB med op mod 70.000 rejsende mellem landsdelene hen over de to dage, og DSB’s informationschef Tony Bispeskov mener, at den travle jul er et tegn på en forbrugertendens.

“Vi har allerede solgt ekstraordinært mange pladsbilletter i år. Stigningen i efterspørgslen er endnu et tegn på, at kunderne er vendt tilbage til togene,” siger Bispeskov således.

DSB oplyser i øvrigt, at man sidste år solgte 29.500 billetter til den 22. december alene, hvilket gjorde dagen til den travleste dag for togtrafikken i hele 2022.

Vil give julerejsende en ekstra oplevelse
DSB oplyser, at man i øvrigt har igangsat en Orange-julekampagne, hvor der i weekenden op til jul er rabatter på Orangebilletter. Statsbanerne har allerede solgt knap 190.000 af disse billetter, hvilket er 27 procent flere end sidste år.

Med en ekstra travl juletrafik ønsker DSB sammen med Banedanmark at give rejsende en ekstra oplevelse på deres togtur. I Aarhus, Fredericia, Odense og København, den banestrækning hvor der allermest travlt den 22. december, vil der derfor være sangkor til at skabe stemning og ekstra medarbejdere til at svare på julepassagerernes spørgsmål, oplyses det.

DSB oplyser, at man i år forventer omkring 250.000 rejsende i fjern- og regionaltogstrafikken i juledagene. I alt ventes omkring 500.000 at rejse med DSB i julen. For DSB løber juletrafikken fra den 21. til den 27. december.

 

Relaterede artikler:

Danmarks nye tog går i produktion

Høje priser kaster skygger over DSB-regnskab

Syv år mere med Express 1 på Bornholm