Julie Rokkjær Birch. PR-foto.

Den Gamle By har valgt sin næste direktør

Efter 28 år på posten takker Den Gamle Bys direktør Thomas Bloch Ravn af i april næste år. Hans arvtager har stået i spidsen for flere museer og en markant rebranding.

Den 31. marts 2024 fylder Den Gamle Bys direktør, Thomas Bloch Ravn, 70 år.  I den anledning har direktøren tidligere annonceret, at han går på pension efter 28 år i spidsen for det store museum, som med 479.800 besøgende i 2022 lander på en sjetteplads blandt landets største museer.

Nu er der sat ansigt på, hvem der kommer til at sætte sig i direktørstolen, og det bliver 40-årige Julie Rokkjær Birch.  Det skriver Den Gamle By på LinkedIn.

Julie Rokkjær Birch kommer fra en stilling som direktør for Museum Jorn i Silkeborg, hvor hun har været siden april 2023. Inden da var hun fra 2019 til april 2023 direktør for Kvindemuseet i Aarhus, som under hendes ledelse skiftede navn til KØN i forbindelse med, at museet udvidede sit fagområde. Et navneskifte, som satte gang i den offentlige debat.

Før direktørtitlerne var Julie Rokkjær Birch inspektør ved både Skovgaard Museet i Viborg og Skagens Kunstmuseum. I øvrigt har direktøren en kandidatgrad i litteratur og kunsthistorie fra Aarhus Universitet.

Ydmyg over ny position
I forbindelse med ansættelsen fortæller Julie Rokkjær Birk, at hun er ydmyg over at blive direktør for et museum, som er en del af Danmarks nationale bevidsthed.

”Jeg er glad og ydmyg over, at jeg får lov til at føre Den Gamle Bys imponerende succeshistorie videre. Jeg har altid følt mig hjemme i Den Gamle By, og jeg ser stedet som vores allesammens fælles hjem, hvor erindringer, følelser og drømme får lov til at komme til udtryk,” siger hun.

Samtidig understreger Julie Rokkjær Birch, at hendes ambition er intet mindre end at drive en attraktion i verdensklasse.

”Sammen med medarbejderne, bestyrelsen og samarbejdspartnere glæder jeg mig til at videreudvikle og aktivere de fantastiske rammer. Den Gamle By skal fortsat være en danmarkshistorisk attraktion i verdensklasse, som med høj faglighed beriger det enkelte menneske og kvalificerer den offentlige samtale,” siger Julie Rokkjær Birch.

Når hun starter vil hun i øvrigt være museets blot sjette direktør efter grundlæggelsen i 1914.

 

Relaterede artikler:

Destination Vesterhavets nye direktør er et kendt ansigt i branchen

”Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg har valgt rigtigt”

VisitDenmark ansætter ny marketingchef