Indgangen til Home of Carlsberg. PR-foto.

Carlsberg åbner attraktion med fokus på ølhistorie

Snart kan turister igen opleve en af Danmarks sandsynligvis største eksportsuccesers historie i Carlsbergs gamle haller. Det sker efter en modernisering, der har taget fem år.

Efter en moderniseringsproces, som har stået på siden 2018, er turistattraktionen Visit Carlsberg nu ved at gøre klar til igen at slå dørene op for ølglade og historieinteresserede turister i december måned.

Det sker under det nye navn Home of Carlsberg og med en udstilling, der under moderniseringen er tredoblet fra 1.000 kvadratmeter til 3.000 kvadratmeter. Det oplyser Home of Carlsberg i en pressemeddelelse.

Her kommer turister til at kunne opleve et historisk og fredet område med en ny restaurant og bar, en hestestald udstyret med ægte levende bryggerheste, en meget stor samling af historiske ølflasker, ølsmagninger samt guidede ture i bryggeriets gamle kældre.

Genåbner med ny direktør
Det er dog ikke blot med et ny navn, Home of Carlsberg åbner men også med en ny direktør i form af Tine Kastrup-Misir. Hun tiltrådte stillingen i april 2023 og bringer erfaring med sig fra Wonderful Copenhagen, hvor hun før besad stillingen som Kommunikationschef.

“Vi er utrolig glade for, at vi endelig er klar til at slå dørene op til Home of Carlsberg. Vi har skabt et område og en udstilling i international særklasse, der på helt nye måder fortæller et stykke unik danmarkshistorie. Det er et sted, som både favner den historieinteresserede, ølentusiasten, de arkitekturengagerede og alle derimellem. Vi glæder os til at bringe lokale og turister sammen om den historie, men også om de gode madoplevelser, hygge, kultur, musik og naturligvis smagen af verdens måske bedste øl,” siger den nye direktør.

Den nye udstilling bliver formidlet bland andet med hjælp fra digitale elementer. Den giver et indblik i alt fra øllens grundingredienser, Carlsbergs historie, siden bryggeriet åbnede i 1847 på toppen af Valby Bakke med blandt andet familiefejde og videnskabelige gennembrud, hvor Carlsberg for eksempel står bag opfindelsen af pH-skalaen.

Inden udstillingen lukkede i 2018, var Visit Carlsberg en særdeles populær turistattraktion. I 2017 lå besøgscenteret nummer 30 ud af 300 attraktioner på VisitDenmarks attraktionsliste med 265.000 besøgende det år.

 

Relaterede artikler:

Bedste andet kvartal i Tivolis historie

God start for nyt dinosaurmuseum

Rekordmange søgte mod Nationalmuseet i juli