Copenhagen Admiral Hotel ved Københavns Havn er blevet solgt for formentlig et milliardbeløb til svenske Midstar Hotels. Arkivfoto.

Berømt københavnsk hotel solgt

Svensk hotelkæde køber det ikoniske Copenhagen Admiral Hotel. Salgsprisen er hemmelig, men der gættes på at det er en af de største hotelhandler i Danmark.

De omkring 100 aktionærer i selskabet CAH Holding A/S sælger alle deres aktier i datterselskabet CAH A/S til det svenske Midstar Hotels, der ejer 25 hoteller i Danmark, Norge og Sverige, heraf allerede tre i Danmark.

CAH (Copenhagen Admiral Hotel) ejer og driver hotellet i det gamle pakhus, der rummer firestjernede Copenhagen Admiral Hotel – og som blandt sine genboer og naboer har Amalienborg, Amaliehaven og Det Kongelige Teaters skuespilhus.

Admiral-hotellet, der har 366 værelser, åbnede i 1978 og ejes ultimativt af en række tidligere luftkaptajner og styrmænd i SAS samt børn og børnebørn af samme gruppe og enkelte øvrige aktionærer, herunder bestyrelsesformand Jørgen Bertelsen.

Admiral-hotellet har i årevis været et af de bedst indtjenende privatejede danske hoteller. Det har været med til at påkalde sig danske som internationale investorers interesse – og med denne interesse som inspiration indledte hotellets ejere i foråret en proces i samarbejde med rådgivningsfirmaet Colliers International med henblik på fastsættelse af hotellets værdi.

STANDBY.dk bragte nyheden om, at Admiral-hotel muligvis skulle sælges i maj i år.

”Efter mange henvendelser og drøftelser er processen endt med et salg til svenske Midstar Hotels. Overdragelsen vil ske sidst i denne måned og hotellets medarbejdere, herunder samarbejdet med hotelmanagementselskabet Basalco, vil ikke blive berørt af salget og vil således kunne se frem til samarbejdet med den nye ejer, skriver bestyrelsesformand Jørgen Bertelsen i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Midstar Hotels købte i august i år et andet berømt dansk hotel, Marienlyst Strandhotel ved Helsingør for over 500 millioner kroner.

Midstar ejer også det tidligere Arp-Hansen-hotel Grand i København og Dan Hotel ved Københavns Lufthavn.

Hemmelig salgspris
Jørgen Bertelsen ønsker ikke at oplyse salgsprisen mellem Admiral-hotel og Midstar, men siger til STANDBY.dk, at det som led i salget ikke bliver oplyst, hvad prisen endte på. Men han tilføjer, at ejerne har talt med en snes interesserede købere fra ind- og udland.

Da STANDBY.dk skrev om den mulige kommende salg i maj blev salgsprisen af eksperter vurderer til at blive mellem 1 og 1,3 milliarder kroner – måske højere, tallet 1,5 milliarder kroner blev nævnt.

Dermed kan handlen være blevet den største nogensinde i den danske hotelbranche.

I maj i år sagde hotelbrancheanalytiker Ole Egholm til STANDBY.dk:

”Copenhagen Admiral Hotel står som et fyrtårn i den danske hotelbranche på at drive selvstændig hotelvirksomhed. Jeg ved ikke, hvordan de tjener så mange penge, men de må blandt andet have en enorm høj kundetilfredshed, også fordi hotellet har en ideel beliggenhed.”

Relaterede artikler:

Berømt københavnsk hotel til salg for milliardbeløb

Scorer 250 millioner kroner på salg af landsholdshotel

Comwell overtager Radisson-hotel i Danmark