Autocampere. (Foto: Dansk Camping Union | Facebook.com | PR)

Udpeger ny autocamperplads: ”Det er en rigtig god placering”

Da flere borgergruppe satte spørgsmålstegn ved den planlagte placering af en ny plads til autocampere, besluttede kommunalpolitikerne sig i denne uge for at arbejde videre med en anden.

I maj sidste år besluttede Teknisk Udvalg i Holstebro Kommune at øremærke 200.000 kroner, der forhåbentligt skal bidrage til at øge antallet af overnatninger i kommunen. Det er nemlig meningen, at midlerne skal benyttes til at få anlagt en ny autocamperplads i en af de mindre byer.

Ifølge Dagbladet Holstebro Struer var det egentligt meningen, at denne skulle placeres ved byen Vinderups gamle vandtårn, der blev taget ud af driften i 1977, men de senere år har fået nyt liv, da det er blevet forvandlet til et såkaldt kultur- og samlingssted for byens borgere.

Den placering er dog nu blevet droppet, fordi såvel gruppen bag renoveringen af vandtårnet som borgerforeningen i Vinderup råbte vagt i gevær, da de øjnede flere udfordringer, hvis den kommende autocamperplads skulle anlægges netop her.

Placeres ved spisested
Årsagen er, at det ville betyde, at det bliver nødvendigt at fjerne ’Eventyrparken’, som er et stykke grøn natur i byen, der er etableret med hjælp fra lokale børn, ligesom den foreslåede placering også ville bringe turisterne for tæt på Vinderup-borgernes haver.

Som følge af bekymringerne fra de to grupper har man i stedet foreslået en anden placering således, at autocamperne i fremtiden får mulighed for at holde på parkeringspladsen ved Grillhytten Vinderup, som ligger på Nylandsvej.

Det forslag vandt genklang hos Holstebro Kommune og på et møde mandag i denne uge besluttede medlemmerne af Teknisk Udvalg, at man vil arbejde videre med denne placering.

Ligger tæt på butikker og toiletter
Det vides endnu ikke, hvornår pladsen kan åbne for autocampister. Inden det kan ske, skal der blandt andet laves ny belægning, da den nuværende er slidt, oplyses det i et referat fra udvalgsmødet.

Målt på antallet af autocampere bliver det en mindre plads, da der ventes at være plads til tre eller fire, men Michael Flæng Larsen, der er formand for Vinderup Borger- og Håndværkerforening, slår fast, at jo flere turister, der kan tiltrækkes til byen, desto bedre er det.

Derudover siger formanden til Dagbladet Holstebro Struer, at han er tilfreds med beslutningen fra Teknisk Udvalg.

“Det er en rigtig god placering og den bedste i byen. Den ligger tæt på byens butikker, offentlige toiletter, og så vil vi kunne støtte op om spisestedet.”


Relaterede artikler:

Kommune vil have strategi for autocampere

Vil tiltrække autocampister med nyt samarbejde

Autocampere slår verdensrekord i Danmark