Gl. Holtegaard. Foto: Gl. Holtegaard.

Kommune trækker stikket på attraktion

Den seneste tid har kommunale besparelser givet flere danske attraktioner dødsstødet. Nu har en sjællandsk attraktion kurs mod lukning trods stigende besøgstal, muligheden for at fortsætte med hjælp fra fonde undersøges.

I sidste uge valgte Guldborgsund Kommune at fjerne syv millioner kroner fra Guldborgsund Zoo & Botanisk Have i Nykøbing Falster, som dermed må lukke.

Nu er det kommet frem, at endnu en attraktion efter alt at dømme må dreje nøglen om på grund af kommunale besparelser.

Det drejer sig om kunstmuseet Gl. Holtegaard i Holte i Nordsjælland. Rudersdal Kommune har nemlig valgt at sætte et rundt nul ud for museet i det nye kommunalbudget, og det betyder, at museet er tvunget til at lukke ved årsskiftet, det skriver TV2 Kosmopol.

”Kommunalbestyrelsen har siden 2016 vidst, at midlerne var på vej til at slippe op. Så det var et spørgsmål om at give et driftstilskud, eller om kunsthallen skal lukkes,” siger Jens Ive, som dels er formand for Gl. Holtegaard og dels er tidligere borgmester og nuværende medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre i Rudersdal Kommune. Han oplyser, at museet har midler nok til at fortsætte til udgangen af 2024.

Stigende popularitet
Gl. Holtegaard oplever ellers lige nu stigende popularitet, og museet anslår selv, at i alt 45.000 besøgende vil gå igennem museets haller i løbet af hele 2023.

Det nye kommunalbudget er blevet indgået af De Konservative, Radikale, Enhedslisten, Lokallisten og løsgænger Julie Quass samt Jens Ives eget parti Venstre.

Af budgetteksten fremgår det, at kommunen vil overtage Gl. Hotelgaards barokhave på mere end 30.000 kvadratmeter, som blev genskabt i 00’erne. Det er kommunens intention, at haven stadig vil være åben og gratis for offentligheden at besøge.

Jens Ive fortæller til TV2 Kosmopol, at kunsthallen ansøgte kommunen om 2,4 millioner kroner, der skulle dække driften.

At kommunen har valgt ikke at yde den økonomiske støtte, kan også betyde, at museet kan blive udfordret, når det skal søge eksterne fonde, fortæller Jens Ive. De kræver nemlig ofte, at der i forvejen gives økonomisk støtte fra lokalmiljøet. Alligevel arbejder Gl. Holtegaard dog hårdt på at finde den fornødne støtte fra nationale fonde, som kan blive redningen.

 

Relaterede artikler:

Endnu en turistattraktion spares væk

Besparelse sender attraktion i kurs mod lukning

Besparelse kan bringe vartegn i fare