Comfort Hotel Copenhagen Airport. Til venstre er det familiemedlemmet Clarion Hotel Copenhagen Airport. PR-foto: Nordic Choice Hotels.

Forventer højere overnatningstal end sidste år

Dansk Industri forventer højere overnatningstal i sommeren 2023 end den ellers rekordgode sommer i 2022. Særligt hotellerne kan ifølge prognosen se frem til fremgang.

Der er en særdeles god sommer, vi står midt i ifølge en prognose, som Dansk Industris analyseafdeling står bag.

Således spår Dansk Industri, at hoteller, feriecentre og i feriehuse i juni, juli og august kan se frem til overnatningstal, der vokser med fire procent sammenlignet med sommeren i 2022.

Det er særligt udenlandske hotelovernatninger, der ifølge prognosen vækster, mens danske overnatninger ser ud til at holde niveauet fra sidste år.

”Det dækker over en fremgang i hotel- og feriecenterovernatningerne på 6,8 procent og i feriehusovernatningerne på 1,4 procent. Hoteller, feriecentre og feriehuse dækker sædvanligvis omkring 65 procent af de samlede overnatninger i Danmark i juni-august. De resterende overnatninger omfatter primært campingpladser og en mindre andel overnatninger på vandrerhjem og i lystbådehavne,” skriver DI i prognosen.

Størst interesse fra hollandske og tyske turister
Den pæne interesse fra udenlandske turister for at holde ferie i Danmark betyder, at DI forventer, at der kommer til at være omtrent 9,2 millioner overnatninger på danske hoteller og feriecentre i juni til august.

Her forventes mængden udenlandske overnatninger at gå 12,5 procent frem, mens der for de danske overnatninger ventes en mere beskeden fremgang på 2,6 procent.

Også i landets feriehuse er fremgangen størst blandt udenlandske gæster, og det er særligt tyskere og hollændere, der bærer fremgangen.

Husuger booket af hollændere er gået frem med 2.000 fra 5.000 i 2022 til 7.000 i 2023. Den største gruppe, bestående af tyskere, er også gået 2.000 bookede husuger frem. De står for mere end 180.000 af de i alt 270.000 bookede husuger, som var blevet foretaget i april. Sidste år var der i april måned i alt booket 267.000 husuger.

Efterspørger investeringer
Til trods for, at dansk turisme fortsat er i vækst oven på coronapandemien, efterspørger Dansk Industri offentlige investeringer.

I et opslag på LinkedIn skriver Dansk Industri Turisme, Kultur & Oplevelser, at man efterspørger midler til markedsføring af Danmark i udlandet og til markedsføring, der fastholder danskernes interesse for at holde ferie i eget land.

Derudover påpeger man også, at der de seneste år er blevet investeret massivt i en forøget overnatningskapacitet i København, mens der er et investeringsefterslæb i resten af landet, som man ønsker, at der bliver taget hånd om.

 

Relaterede artikler:

“Det er en voldsom udvikling”

Travleste maj nogensinde i landets feriehuse

Dansk Erhverv: Så mange vil være turister i eget land