Sommerferien i syden er under coronakrisen afløst af ophold i Danmark. Mange danskere rejser gerne til andre landsdele for nye oplevelser, hvor særligt naturen trækker, melder sydvestjysk feriecenter.
For mange danskere er bade- eller byferien sydpå under coronakrisen ombyttet med en tur rundt i Danmark, hvor hoteller, sommerhuse, campingpladser og ferieboliger nu bookes i stor stil.
Det fortæller feriecenteret Ribe Byferie Resort, stiftet af Arbejdsmarkedets Feriefond, i en pressemeddelelse:
”Vi oplever en kæmpe interesse for, hvad Syd- og Sønderjylland og særligt naturen har at byde på. Samtidig reserverer børnefamilier, som eller normalt ville tage sydpå, plads som aldrig før. Og samtidig er strand- og bademuligheder alligevel aldrig mere end blot en køretur væk,” siger Heidi Maimburg, direktør hos Ribe Byferie Resort, og tilføjer:
”Normalt er 80 procent af vores bookinger fra udlandet og 20 procent fra Danmark. I år er det omvendt. Vi modtager bookinger fra hele landet, mens især sjællænderne er vilde med Ribe og omegn.”
Ribe hører i øvrigt under Esbjerg Kommune, og destinationsselskabet for kommunerne Esbjerg og Fanø har i starten af denne måned skiftet navn fra Destination Sydvestjylland til Destination Vadehavskysten.
Danskerne søger mod naturen
På grund af coronarestriktionernes stop for de fleste indendørs aktiviteter, søger danskerne ud i naturen i stor stil. Det bekræfter Danmarks Naturfredningsforening, som løbende tæller antal besøgende i blandt andet statsskovene.
”Der er kort sagt mennesker alle vegne fra morgen til aften, som motionerer eller blot nyder naturens afstressende virkning. Det glæder os, at så mange her genfundet glæden ved naturen, og at vi kan mærke, at danskerne har en ny lyst til at opsøge naturoplevelser, de ikke nødvendigvis kan få der, hvor de bor,” siger naturvejleder og organisationskonsulent hos Danmarks Naturfredningsforening, Thomas Neumann, i pressemeddelelsen.
Ifølge en undersøgelse Friluftsrådet har fået foretaget af Kantar Gallup om danskernes naturvaner i foråret 2020, har 34 procent af de adspurgte opholdt sig mere i naturen, mens hver fjerde har besøgt et naturområde, de ikke har besøgt før coronakrisen.
For eksempel er der i naturområderne omkring større byer registreret mellem 70 og 160 procent flere besøgende fra 15. marts til 1. maj 2020 i forhold til samme periode i 2019. ”Tendensen fortsatte året ud, og alt tyder på, at den fortsætter igen i 2021,” bekræfter Thomas Neumann.
Relaterede artikler:
Pakkerejser hitter inden for Danmark