Tidligere besytrelsesformand Peder Overby flankeret af Thea og Johan. (Foto: Skærbækcentret | Facebook.com | PR)

Ferieby opfører nu største investering i næsten 25 år

Efter flere bump på vejen kunne den tidligere bestyrelsesformand for Skærbæk Ferieby fredag tage første spadestik til et nyt legeland, som man håber, vil styrke turismen på egnen.

Omkring 18 millioner kroner. Det er det samlede budget for byggeriet af et kommende legeland, der skal ligge i forbindelse med Skærbækcentret og kunne benyttes af de familier og andre gæster, som besøger Skærbæk Ferieby. Det skriver JydskeVestkysten.

Feriebyen består af i alt 100 feriehuse, der hver især har plads til mellem tre og fire personer. I løbet af opholdet får gæsterne adgang til en række faciliteter såsom badeland, fitnesscenter samt aktivitetshaller i Skærbækcentret.

Det kommende legeland bliver den største enkeltstående investering i Skærbæk Feriebys historie, der til august næste år tæller 25 år. Hidtil har man aldrig investeret mere end højest 10 millioner kroner på en gang. Det er derfor også med en vis spænding, at byggeriet blev sat i gang fredag.

Igangsættelse blev forhalet
Det har nemlig ikke været uden udfordringer at nå til det punkt, da en grund, som skulle frasælges af Tønder Kommune, gav heftig debat i byrådet blandt andet på grund af nogle samarbejdsaftaler, der forelå mellem Skærbæk Ferieby, visse private aktører samt Skærbækcentret, som kommunen ejer en del af.

Herefter blev der iværksat en advokatundersøgelse, der skulle klarlægge forløbet og kigge på aftalerne, hvilket endte med at forsinke købet af den omtalte grund og dermed påbegyndelsen af legelandsbyggeriet.

Nu er alt dog på plads, lyder meldingen. Første spadestik til det nye legeland kunne derfor tages fredag den 10. november først på eftermiddagen.

Venter legeland vil styrke turismen
Skærbækcentret oplyser, at omkring 35 personer var mødt op på ugens sidste hverdag og overværede, at den forhenværende formand for feriebyen Peter Overby tog første spadestik med hjælp fra to børn ved navn Thea og Johan, som man håber, vil være blandt de fremtidige brugere af legelandet.

Herefter blev byggeriet erklæret værende i gang af bestyrelsesmedlemmerne Henning Schmidt og Palle Overby samt Niels Johannesen, der er bestyrelsesformand for Skærbæk Ferieby. Formanden fortæller til avisen, at byggeriet i hans optik rummer spændende perspektiver for lokalområdet.

”Vi tror, at den nye aktivitet og de nye muligheder vil blive til glæde for mange og gøre området endnu mere attraktivt. Det vil være med til at styrke turismen ikke blot i Skærbæk, men i hele Tønder Kommune.”


Relaterede artikler:

Investerer igen: Vil udvide hotel i Skagen markant

Efter klager: Grønt lys til milliarddyr ferieby

Tønder Kommune vil bruge 4,9 mio. kr. på turisme