Food On Fire sætter fokus på bålmad. Foto: Mie Marie Reindahl Clausen.

Destination inviterer hele Danmark på bålmad

Et destinationsselskab står bag en ny festival med bålmad som omdrejningspunkt. Planen er at cementere destinationen som et outdoormekka i danskernes bevidsthed.

Den 23. september forvandler Destination Sjælland Parnas-grunden i Sorø til en bålfest ud over de sædvanlige.

Med den nye endagsfestival, Food On Fire, kan gæster opleve talks, smagsoplevelser, workshops, familieaktiviteter og meget andet alt sammen med bålmad i fokus.

Destinationsselskabet håber på, at festivalen kommer til at styrke destinationens position, når det gælder outdoorturisme, samtidig med, at destinationens lokale producenter får synlighed, fortæller Morten Jensen, direktør for Destination Sjælland, i en pressemeddelelse.

”Med Food on Fire skaber vi et event, der på sigt skal tiltrække gæster fra hele Sjælland – hele Danmark faktisk. Samtidig understøtter festivalen alt det, vi gerne vil være i Destination Sjælland. Der er fokus på mad, der er fokus på udeliv og de fantastiske oplevelser, det kaster af sig. Og så er der ikke mindst fokus på alle de lokale råvarer og egnsunikke produkter, som vores dygtige producenter skaber,” forklarer han.

Kokkekonkurrence over åben ild
Blandt festivalens aktiviteter er en kokkekonkurrence, hvor professionelle kokke dyster om at skabe den bedste menu over bål.

Det er Go’ Morgen Danmark-kokken Michael Museth fra Folkets Madhus, der er moderator, mens kokke fra fem lokale restauranter dyster om titlen som vinder af Food on Fire-kokkekonkurrencen, der giver adgang til DM i bålmad 2024, oplyser Destination Sjælland.

”I år er det kokke fra Malsk Spisehus, Støvlet Katrines Hus, Restaurant Næs, Restaurant SuRi og Restaurant Blixen på Kragerup Gods, der dyster om æren. Allerede næste år omdannes kokkekonkurrencen til et danmarksmesterskab i bålmad med deltagelse af kokke fra hele landet,” fortæller Thomas Kastrup, projektleder i Destination Sjælland.

Ikke den eneste outdoorfestival
Food on Fire er ikke den eneste festival i Danmark i september, der sætter fokus på udeliv. I disse dage er Danmarks Outdoor Festival i Silkeborg ved at gøre klar til at afholde festivalen under et nyt format den første weekend i september.

Modsat tidligere år, hvor festivalen har været åben for alle, der har bevæget sig ind på festivalpladsen, satser man i år på et nyt format med indhegning og salg af armbånd, præcis som det kendes fra landets store musikfestivaler.

I Silkeborg håber man på at tiltrække hele 30.000 festivalgængere. Til sammenligning fik festivalen 22.000 besøgende i 2022.

 

Relaterede artikler:

Største outdoorfestival klar med nyt format

Fyn viste sit outdoorpotentiale

Naturferier er populære som aldrig før