Vikingbus har netop udvidet sin store flåde af minibusser. Arkivfoto.

Vikingbus udvider flåden med nyt opkøb

Danmarks største busselskab udvider nu flåden med et opkøb i Nordsjælland. Dermed har selskabet, der sidste år lancerede fjernbus-konceptet Fleet, næsten 1.200 busser i flåden.

Vikingbus, der i forvejen var Danmarks største busselskab med mere end 800 busser, bliver nu endnu større. Selskabet har nemlig valgt at købe det nordsjællandske FHB (Frederikssund Handibusser red.).

Det betyder, at Vikingbus har udvidet sin flåde med 44 minibusser, og samtidig overtager det store busselskab også 55 medarbejdere fra FHB. Opkøbet følger en strategi, hvor Vikingbus går efter at være landets førende busselskab, som samtidig også er til stede i lokalsamfundene. Det oplyser Vikingbus i en pressemeddelelse.

Efter opkøbet, som formelt blev gennemført den 11. januar, råder busselskabet nu over 550 minibusser, og i alt næsten 1.200 busser i sin flåde.

Lancerede stor fjernbusservice i 2023
Ud over at drive minibusser, er Vikingbus også en særdeles stor aktør i turistbranchen. Busselskabet driver både turistfart i Danmark og Europa, og i marts sidste år lancerede Vikingbus fjernbuskonceptet Fleet.

Her forsøger busselskabet at konkurrere med øvrige fjernbus-koncepter som Kombardo Expressen og Flixbus gennem de fordele, Vikingbus’ store flåde giver selskabet.

Således tilbyder man 160 ugentlige afgange fordelt på omtrent 19 byer i Danmark, og i længden er planen, at man vil udvide med afgange fra flere byer.

Selskabets store flåde af busser betyder, at selskabet meget hurtigt kan tilpasse sig den efterspørgsel, der er på en given afgang.

Er efterspørgslen høj, kan Vikingbus med kort varsel indsætte ekstra busser på travle afgange, og det betyder, at busselskabet kan tilbyde pladsgaranti for kunder, der booker billet minimum 24 timer i forvejen.

Er efterspørgslen til gengæld lav, kan busselskabet tilsvarende reagere ved at fjerne busser fra de pågældende afgange.

Vil nå ud til en ung målgruppe
Med konceptet går man efter en forholdsvis ung målgruppe på 18-30 år. Netop denne målgruppe ønsker at have mulighed for spontanitet i sine rejsemønstre.

Det viser en fokusgruppeundersøgelse, som Vikingbus foretog blandt målgruppen, og som gav anledning til, at man lancerede konceptet, har busselskabet tidligere oplyst.

Til Turisme24.dk har brancheforeningen Dansk PersonTransport tidligere på ugen i øvrigt oplyst, at man anslår, at mellem 1,7 og 1,8 millioner passagerer kørte med fjernbus i Danmark i 2023.

 

Relaterede artikler:

1,8 millioner kører årligt med danske fjernbusruter

Tronskiftet giver travle rejsedage

Underskuddet vokser hos stort busselskab