Kombardo Expressen er ejet af Molslinjen. (Foto: Molslinjen | PR)

Busselskab satte rekord i bededagsferien

Under bededagsferien var der stor efterspørgsel på rejser med fjernbus. Søndag var den travleste rejsedag nogensinde for et stort dansk busselskab.

Mange danskere valgte at tage bussen under bededagsferien. Således kan Kombardo Expressen, der drives af Molslinjen, rapportere, at 23.636 passagerer valgte at sætte sig i et bussæde i uge 18.

Det er en ny rekord for busselskabet. Indtil nu var uge 30 i 2021 den travleste uge i selskabets seks år lange historie. Det skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

”Fjernbusserne har altid meget at bestille i forårets små ferier, men lige denne uge har været helt exceptionel med rigtigt mange passagerer på tværs af landet,” siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Søndagstrafik satte rekord
Det var særligt søndag den 7. maj, der trak passagerer til busserne, hvoraf mange er med hurtigfærgerne over Kattegat eller på Østersøen ved Bornholm, forklarer Jesper Skovgaard.

”Søndagstrafikken gav Kombardo Expressen den bedste dag nogensinde i selskabets historie med hele 5.584 passagerer”, siger han.

Han oplyser, at rekorden slår den sidste rekord den 29. maj 2022 med hele 20 procent.

Rundede 100 ruter sidste år
Kombardo Expressen køres af Herning Turist og begyndte i 2017 som en hurtigrute med Molslinjens færger over Kattegat mellem Aarhus og København. Sidste år voksede busselskabets rutenetværk til over 100 ruter nationalt.

Molslinjen sejler i øvrigt nærmest alle store og større danske færgeruter, i alt ni fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen.

Molslinjen sejler fra marts til oktober også mellem Sjællands Odde og Ebeltoft på Djursland, mens Bornholmslinjen har tre ruter til Bornholm, fra Ystad i Sverige, Køge og tyske Sassnitz.

I november 2022 annoncerede Molslinjen købet af rederiet ForSea, der sejler med fem færger mellem Helsingør og Helsingborg.

Molslinjen er aktuelt i gang med en fusionering med ForSea, og da det den 17. februar i år blev annonceret, at ForSeas direktør Kristian Duurhus blev ny administrerende direktør for Molslinjen, fortalte han, at fusionen stod øverst på hans prioritetsliste.

”Nu skal ForSea og Molslinjen integreres til ét sammenhængende rederi, som er rustet til især den kommende og igangværende grønne omstilling, som bliver afgørende for skibsfarten de kommende år,” sagde han i februar.

Duurhus tiltrådte stillingen den 15. marts i år.

 

Relaterede artikler:

God start på nyt fjernbuskoncept i Danmark

Oplever øget efterspørgsel på busrejser

Kendt topprofil bliver direktør for Molslinjen