Fynshoved. Foto: VisitKerteminde.

Politikere sætter en stopper for stort feriecenter

Planen var at opføre 55 feriehuse, hotelværelser og restaurant på det nordlige Fyn. Men projektet har ikke nogen gang på jord, lyder det fra lokale politiker.

Thomas Cardel fra det nordlige Fyn har planer om at sætte skub i turismen på det nordlige Fyn med et nyt feriecenter med 55 luksusferiehuse, hotelværelser, restaurant og café samt et wellnessområde.

Grunden har han allerede, men tilladelsen får han ikke, har politikerne i plan- og teknikudvalget i Kerteminde Kommune besluttet på et møde, der blev afholdt den 5. september. Det skriver Fyns Amts Avis.

”Den grund, som jeg vil bygge på, er en pløremark, som der ikke er nogen, der har gavn af.  Så det er dybt problematisk, at de afviser noget, som kan give et millionbeløb til kommunen,” siger Thomas Cardel til avisen.

Vil ikke have Lalandia-lignende attraktion
Men spørger man politikerne i plan- og teknikudvalget, vil et feriecenter skæmme naturen på Fynshoved, hvor Thomas Cardel ønsker at opføre centret.

Til mødet i plan- og teknikudvalget var der ifølge Fyns Amts Avis enighed om et nej til feriecentret. Udvalgsmedlem Ole Valsø (K) fortæller, at konceptet minder ham om Lalandia, hvilket han ikke kan se, passer ind på Fynshoved.

Han understreger, at projektet ikke er blevet præsenteret for udvalget, men at politikerne blot har læst om det i bilag.

Her fremgår det ifølge politikeren, at projektet indebærer hotelbygninger på fire til fem etager, hvilket han ikke finder foreneligt med naturområdet dels på grund af strandbyggelinjen og dels fordi, at Fynshoved ifølge Ole Valsø er et sårbart naturområde.

”Og derfor blev vi enige om, at det her projekt ikke har nogen gang på jord,” siger han,

Thomas Cardel mener for sit vedkommende ikke, at diskussionen om projektet hører til i plan- og teknikudvalget, og derfor vil han nu genindstille projektet i håb om, at sagen bliver taget op i byrådet i Kerteminde.

 

Relaterede artikler:

Må lukke feriecenter efter mere end 50 års drift

Nyt feriecenter sikrede overnatningsrekord

Kvotekonges feriecenter er landet hos politikere