Maria Krüger Torp forlader DI efter blot halvandet år. (Foto: Sif Meincke)

DI skal have ny chef for turismen

DI Turisme & Oplevelser skal igen have ny chef, da Maria Krüger Torp forlader posten efter blot halvandet år i stillingen. Der er igangsat en rekrutteringsindsats for at finde afløseren.

Den 1. februar 2022 tiltrådte Maria Krüger Torp som chef for DI Turisme & Oplevelser, hvor hun afløste Sune K. Jensen. Men nu skal man atter i gang med at finde en ny chef, da Maria Krüger Torp meddeler, at hun har opsagt sin stilling til fratræden ved udgangen af oktober.

Før hun kom til DI, havde hun blandt andet været presserådgiver i Liberal Alliance og kommunikationsansvarlig i Skatteministeriet. Før Maria Krüger Torp trådte ind ad døren til den magtfulde brancheorganisation, havde hun i to år været selvstændig og rådgivet virksomheder om kommunikation og public affairs. Inden da havde hun tre år som direktør for brancheforeningen Tobaksproducenterne.

I en meddelelse oplyser DI’s vicedirektør Henriette Søltoft, at man allerede har igangsat rekrutteringsarbejdet, så man kan finde en ny chef til området. Dette arbejde foregår i tæt samarbejde med formanden for DI Turisme & Oplevelser, der er nyvalgte Allan L. Agerholm, bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment og tidligere koncernchef i Bella Center-gruppen.

Fratræder efter årsmødet
Maria Krüger Torps fratræden er tilrettelagt til at foregå efter årsdagen, der afholdes den 24. oktober i Industriens Hus, og indtil da kører alt som vanligt, lyder det i en kortfattet meddelelse, som den afgående chef selv er underskriver af.

“Jeg er meget stolt af det, vi har skabt i DI Turisme & Oplevelser. Mange nye medlemsvirksomheder er kommet til, og vi har virkelig fået sat et stort aftryk på turismen og kulturens vilkår i Danmark. Et stærkt fundament er skabt, og jeg ved, at turismeteamet vil videreføre den store indsats i DI,” udtaler Maria Krüger Torp.

Ifølge Maria Krüger Torp skal hun i sit nye virke arbejde medpolitisk interessevaretagelse og strategisk kommunikation, men det er endnu uklart, hvem der bliver hendes nye arbejdsgiver.

 

Relaterede artikler:

Ny formand i front for turismen i DI

Dansk Industri vil have mere turbo på dansk turisme

Dansk Industri får igen en chef for turisme