Lars Bertolt Winther. PR-foto.

Ny DI-chef: ”Der er opmærksomhedspunkter, som vi skal håndtere”

DI’s nye chef for Turisme, Kultur og Oplevelser er netop tiltrådt. Nu sender han en optimistisk hilsen til turistbranchen, hvor han dog også peger på en række politiske faldgruber, som skal håndteres.

Den 1. februar tiltrådte Lars Bertolt Winther i rollen som ny chef for DI Turisme, Kultur og Oplevelser. I den forbindelse har den nye chef skrevet en officiel hilsen til turistbranchen, som fredag blev offentliggjort af Dansk Industri.

Her fremgår det, at det overordnet set er en optimistisk chef, som nu er blevet turismens ansigt udadtil i den store erhvervsorganisation.

”Vi ser en historisk høj opbakning til og prioritering af turismen og kulturen rent politisk, med en turismereserve på 100 millioner kroner, en ekstrabevilling på 40 millioner kroner til kyst- og naturturismen, eventpulje, længe ventet museumsreform, ambitioner om en samlet kulturpolitik og mange andre gode takter – alle initiativer, som vi i Dansk Industri følger tæt og med stor interesse.” skriver Lars Bertolt Winther således.

Han tilføjer:

“Og rundt omkring i sektoren spirer det som aldrig før med innovative samarbejder, ambitiøse data-projekter og en generel virkelyst og professionalisme, der er med til at vise omverdenen, at turisme, kultur og oplevelser skal og bør tages alvorligt.”

Misforstået opfattelse af turismen som en belastning
Det er dog ikke på alle punkter, at der er vind i de turismepolitiske sejl. Der er også sager, som det er nødvendigt, at DI og turistbranchen holder sig tæt på, mener Lars Bertolt Winther.

”Der er selvfølgelig også opmærksomhedspunkter, som vi skal håndtere i den kommende tid. Når der for eksempel er raslen med sablen fra dele af det københavnske politiske liv om begrænsninger af nattelivet eller indførsel af turismeskat, så bunder det i en misforstået opfattelse af, at turismen og oplevelsesindustrien er en belastning frem for et aktiv,” skriver den nye chef således.

Han peger i stedet på, at turismen bidrager med arbejdspladser, skatteindtjening, byliv og åndelig føde, som for københavnerne og danskerne gør det muligt at deltage i fællesskaber og forstå nye sider af os selv.

”Det er et tegn på, at selvom fortællingen om erhvervets betydning generelt står stærkt, så er der stadig grund til at dyrke og styrke turismens fortælling med gode historier, data og fakta,” konkluderer han derfor og understreger samtidig, at DI’s synspunkt er, at turismen skal udvikles i harmoni med lokalsamfundene.

Vil udbrede forståelse af branchens samfundsbidrag
Lars Bertolt Winther oplyser også, at DI støtter op om realiseringen af den nationale strategi for bæredygtig turisme. Den er nemlig med til at sikre, at dansk turisme beholder sin markedsledende position i Norden.

Dels er der klima- og miljømæssige hensyn at tage, men dels er bæredygtighed i stigende grad også en faktor med betydning for, hvor turister vælger at rejse hen og derfor også en konkurrenceparameter.

Derfor peger han også på, at der fortsat er brug for erhvervsstøttemidler til markedsføring, destinationsudvikling, innovation og investeringer, hvis målene i den nationale strategi skal opfyldes.

Skal turistbranchen sikre så gode rammevilkår som mulig, kræver det derfor fortsat en indsats for at vinde ørenlyd, mener den nye DI-chef.

”Det kræver blandt andet, at vi får udbredt den politiske forståelse for erhvervets centrale samfundsbidrag og at det kræver investeringer, hvis erhvervet også i fremtiden skal skabe værdi for borgere, erhvervsliv og samfund,” skriver han.

 

Relaterede artikler:

Markant profil skal være turismechef i DI

Corydon: ”I ser ikke så godt ud, som politikerne render og fortæller jer”

“Vi vinder ikke kongresser med rådhuspandekager”