Indre By ved Slotsholmen. Foto: Thomas Rousing

Decideret ødelæggende for Københavns udtryk

DEBAT: “I stedet for at sidde stille og roligt på en udeservering eller et hotels fortov en sommeraften, må vi nu henvise til kiosken rundt om hjørnet. I kiosken kan man handle alt den alkohol, man vil, og sætte sig på et hvilket som helst fortov.”

Af Karim Nielsen, direktør for Kølpin Hotels og bestyrelsesformand i CruiseCopenhagen.

Københavns Kommune er en vigtig partner, når vi i fællesskab udvikler København. I langt de fleste tilfælde tager de kloge og velovervejede beslutninger for at sikre byens videre udvikling sammen med investorer, der lægger milliarder i, at vi alle sammen skal få bedre oplevelser og en “fed” by.

Nogle få Københavnere har fået taletid, og er nu ved at sikre et nyt administrationsgrundlag for, at Københavns udeserveringer skal lukke klokken 22 fra søndag til torsdag.

Så i stedet for at sidde stille og roligt på en udeservering eller et hotels fortov en sommeraften, må vi nu henvise til kiosken rundt om hjørnet.

I kiosken kan man handle alt den alkohol, man vil, og sætte sig på et hvilket som helst fortov, bolværk eller torv i København.

Må sige farvel til stor omsætning
Dem, der har investeret i faciliteterne på Kongens Nytorv, lækre boutique hoteller, restauranter og cafeer, må vinke farvel til en stor (og kalkuleret) omsætning.

Dette er et selvmål af de helt store, og jeg begriber ikke, hvad det er, der gør, at man vil “lukke København” klokken 22.

Ingen andre byer i Danmark har valgt den strategi. Tænk, hvis Paris, Rom og London sagde – Nu lukker vi klokken 22.

Det er en meget bekymrende udvikling og en farlig sti, Københavns Kommune bevæger sig ned ad. Kunne vi ikke gå i dialog og finde en løsning der passer alle – både udeserveringer og borgere i byen.

Det vil være decideret ødelæggende for Københavns udtryk, hygge og by.

 

Relaterede emner:

Er kritiske over for forbud mod udeservering

Københavnerne bakker op om udeservering

Drop at spille Matador med Københavns hoteller