Bus fra Sydtrafik. (Foto: Sydtrafik | PR)

Busrute til dansk turistattraktion bliver atter gratis

Til næste år dropper man igen at opkræve betaling fra passagererne på den såkaldte sommerbus, der blandt andet stopper ved Universe på Als, men det ser dog ud til, at køreplanen beskæres.    

I løbet af sommeren næste år kan der blive færre afgange med den sommerbus fra Sydtrafik, som har kørt i de seneste 13 år. Ruten går mellem den naturlige havn Dyvig og oplevelsesparken Universe på Nordals. Det skriver JydskeVestkysten.

Det kan i hvert fald blive resultatet, hvis lokalpolitikerne i Sønderborg Kommune stemmer for den indstilling fra forvaltningen, som der skal træffes beslutning om tirsdag, når kommunens udvalg for teknik-, by- og miljø holder møde.

Dropper betaling
Indstillingen er udarbejdet på baggrund af en passagertælling, som tilsyneladende har vist, at der særligt er bud efter sæderne i løbet af den periode, hvor skoleeleverne holder sommerferie.

Det falder desuden sammen med, at Universe Science Park holder åbent hver dag. Sidste år tiltrak oplevelsesparken 143.950 gæster ifølge den seneste udgave af attraktionslisten fra VisitDenmark, og den var dermed landets 57. mest populære turistmål.

Udover der er udsigt til, at sommerbussen til næste år vil værre færre dage på vejene, foretages der også en anden ændring. I år var nemlig første gang, at passagererne blev opkrævet betaling for at køre med rute 709, som er bussens navn. Her skulle de betale en pris, der svarer til den, som opkræves på de andre ruter på egnen. Det bliver dog droppet igen.

I forbindelse med budgetaftalen for næste år har politikerne afsat en pulje af midler, som betyder, at brugerbetalingen ikke bliver genindført, når der tages hul på køreplanen for sommeren 2024. I løbet af i år steg godt 1.700 rejsende ombord på bussen, oplyser JydskeVestkysten.

Vil være blandt de fem største
Den sønderjyske kommune nærer en ambition om, at man skal øge sin popularitet blandt turister. Det kom frem tidligere i år, da Sønderborg Kommune fremlagde den såkaldte ’Masterplan for Turisme og Handel 2024-2027’, som er blevet udarbejdet af Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst.

Heri lyder det, at den nuværende position som landets 10. største turistkommune skal forbedres med henblik på, at man inden for en årrække vil være at finde blandt landets fem mest besøgte turistdestinationer, når man måler på antallet af overnatninger.

Da masterplanen blev præsenteret udtalte byrådsmedlem Kjeld Stærk (V), der er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, at han mente, at man skal udnytte det potentiale, der indtil videre er uindfriet.

”I Sønderborg Kommune har vi gennem flere år satset stort på at udvikle turismen, og vi er lykkedes med at skabe en positiv udvikling. Flere og flere turister kommer til vores skønne område, og analysen af de lokale styrkepositioner peger på, at der fortsat er et stort potentiale.”


Relaterede artikler:

Stor attraktion skifter direktør for at sikre vækst

Sønderjyllands største attraktion får besøgsrekord

Dansk turistattraktion håber på hidtil bedste sæson