Hanne Kvist. (Foto: Nordøen | PR)

Ny direktør på vej til jysk turistattraktion

Fremtiden er faldet på plads i Nordsøen Oceanarium, da der er blevet sat navn på den nye direktør, som til august overtager ansvaret for både det store akvarium og en tilhørende forskerpark.

Nu har bestyrelsen hos Nordsøen Oceanarium og Nordsøen Forskerpark, der er to institutioner under én ledelse, udpeget den kommende administrerende direktør, der senere i år tager over efter den nuværende Karl Henrik Laursen.

Mens Nordsøen Oceanarium er et stort akvarium, der i 2022 tiltrak 193.120 gæster og har 39 fast- samt omkring 50 sæsonansatte, er Nordsøen Forskerpark en business- og forskerpark med 13 ansatte og godt 25 lejemål fordelt på 20.000 kvadratmeter i flere bygninger.

Det oplyses, at det bliver Hanne Kvist, der overtager ansvaret for den fælles ledelse af de to institutioner, der begge ligger i Hirtshals. Hun tiltræder sin nye stilling den 1. august i år.

Betoner betydning
Hanne Kvist blev i 1998 uddannet Cand.Merc i International Business fra Copenhagen Business School. Siden har hun suppleret denne med flere kortere uddannelsesforløb, der har haft ledelse som omdrejningspunkt.

Den nye topchef kommer fra en stilling som direktør for et område, der kaldes Group Marketing & Digital hos fiskerivirksomheden Royal Greenland, som hun har været ansat i siden 2006. Tidligere har Kvist arbejdet hos LEO Pharma og Coloplast Danmark.

Sideløbende med sin stilling varetager hun desuden posten som næstformand i bestyrelsen for Erhvervshus Nordjylland, hvilket hun er blevet indstillet til af interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer. Hanne Kvist fortæller, at hun glæder sig til at have første arbejdsdag i Hirtshals.

”Nordsøen Forskerpark og Nordsøen Oceanarium er yderst veldrevne og vigtige institutioner indenfor henholdsvis forskning og udvikling og indenfor formidling og turisme. Det er derfor med stor glæde og ydmyghed at jeg ser frem til at blive en del af huset.”

Skal fortsætte udviklingen
Jørgen Christensen, der er bestyrelsesformand for Nordsøen Forskerpark samt Nordsøen Oceanarium og repræsenterer Venstre i byrådet i Hjørring Kommune, påpeger, at medlemmerne af bestyrelsen var enige om udnævnelsen af den kommende administrerende direktør.

”Med ansættelsen af Hanne Kvist får vi en direktør, som kan fortsætte den gode udvikling, som såvel Nordsøen Oceanarium og Nordsøen Forskerpark befinder sig i,” lyder det.

”Begge virksomheder er i god gænge og godt rustet til fremtidens udfordringer. Den udvikling overlader vi nu til Hanne Kvist, som i samspil med Nordsøens engagerede medarbejdere og bestyrelserne får mulighed for at komme endnu videre.”


Relaterede artikler:

Fra lukningstruet til fordoblet belægning

Hotelkæde udvider med endnu et nordjysk hotel

Borgmester har hovedrolle i ny turistvideo