Hotel Rungstedgaard. (Foto: Rungstedgaard).

Hotel tager skridt mod mere økologi

I flere år har det nordsjællandske hotel Rungstedgaard haft fokus på økologi. Jordbunden ved hotellet har dog spændt ben for arbejdet med at genbruge mad, men nu er hotellet rykket et vigtigt skridt videre i arbejdet.

Det nordsjællandske hotel Rungstedgaard med 139 værelser har taget et skridt mod mere økologi. For fire år siden skabte man en økologisk køkkenhave, som betyder, at hotellet er delvist selvforsynende med grøntsager.

Der var dog ikke mulighed for at genbruge grøntsagerne til kompost, da skovbunden ved hotellet ikke var økologisk, men nu har hotellet været igennem en lang proces, som er endt ud i, at Landbrugsstyrelsen har godkendt skovbunden ved hotellet til økologisk jordbundsproduktion. Det skriver Sjællandske Nyheder.

”Det er et stort skridt for os og et vigtigt led i at skabe en mere cirkulær proces, hvor vi i langt højere grad bliver selvforsynende. Så vi er utrolig glade for, at det endelig er lykkedes, og glæder os til at kunne servere endnu flere skønne økologiske retter fra egen køkkenhave i fremtiden,” fortæller Fredrik Olsson, der er souschef i køkkenet på Rungstedgaard, til mediet.

Har fået ny direktør
Rungstedgaard fik i øvrigt ny direktør den 1. februar i form af den 53-årige Jakob Buus Møller Andersen, som kom fra en stilling som direktør for det 84 værelser store Bautahøj Kursuscenter & Hotel, efter at hotellets direktør gennem 17 år, Stine Kold, valgte at søge nye græsgange.

Jakob Buus Møller Andersen har en stor mængde erfaring fra hotelbranchen. Mellem 2013 og 2016 var han således hotelchef for Comwell Hotel Sorø, som sidste år i øvrigt blev overtaget af den norske hotelkæde CIC Hospitality.

Fra 2006 til 2013 var Jakob Buus Møller Andersen chef for FLSmidts konferencecenter Munkerupgaard, og inden da var han i næsten et år f&b manager for netop Rungstedgaard.

Den nye hoteldirektør startede sin karriere som kok, og han har blandt andet også været chefkok på Hotel d’Angleterre samt Hotel Kong Frederik.

Ud over sin lange karriere i hotelbranchen, har Jakob Buus Møller Andersen også siddet i flere bestyrelser. Fra 2022 til 2024 var han således medlem af Visit Fjordlandets bestyrelse, og aktuelt er han medlem af bestyrelsen hos Danske Konferencecentre samt den internationale organisation for konferencevenues IACC.

 

Relaterede artikler:

Campingplads er CO2-neutral

Sommerland vinder hæder for økologisk fokus

For sjette år i træk: Hotelkæde vinder bæredygtighedspris