Hanne Mikkelsen. (PR-foto).

Genvalgt formand spår højere aktivitet i 2025

Hos foreningen for landets incoming-bureauer er formand Hanne Mikkelsen netop blevet genvalgt. Hendes syn på fremtiden er generelt optimistisk, men hun ser også en række fælles udfordringer i branchen.

Foreningen Danish Association of Conference- and Incoming agencies (DACI) har netop holdt generalforsamling. Her blev det først og fremmest til et genvalg til foreningens formand, Hanne Mikkelsen. Thomas Høy, administrerende direktør for DMC Nordic, blev også genvalgt til bestyrelsen. Det sidste medlem af bestyrelsen er Peder Andersen, administrerende direktør for DIS Congress Service.

Foreningen bød i samme ombæring velkommen til to nye medlemmer i form af CAP Partner, der er specialiseret i planlægning af internationale videnskabelige konferencer, og Nordic Star, der arbejder med specialdesignede rejser til Norden og Baltikum. Det oplyser DACI i en pressemeddelelse.

De slutter sig til de 10 eksisterende medlemsvirksomheder af foreningen, som alle beskæftiger sig med et bredt felt af opgaver indenfor planlægning og eksekvering af professionelle møder og kongresser samt specialdesignede grupperejser til ferie- og erhvervsturister.

Fælles for medlemmerne er dog kort sagt, at de alle arbejder med internationale rejsende, og at de er bindeled mellem aktører som hoteller, venues, restauranter, attraktioner og transportselskaber, fortæller Hanne Mikkelsen.

Spår fremdrift i 2025
Blandt DACI’s medlemmer er der enighed om, at det lige nu går godt for branchen, men det er ingen naturlov, mener Hanne Mikkelsen.

”Efter et meget stærkt 2023, så bliver 2024 lidt mere afdæmpet, men ikke dårligt. Alle er fulde af optimisme, og alt peger på, at vi får et særdeles travlt år i 2025, særligt når det gælder de store kongresser som der er noget færre af i år,” siger hun.

Med den kontakt, som foreningens medlemmer har til resten af turistbranchen, mener Hanne Nielsen, at DACI har en god indsigt i, hvor skoen aktuelt trykker i turistbranchen.

”Aktuelt er der blandt andet en udfordring med manglende kapacitet på turistbusser på flere områder. Og så skal vi også styrke samarbejdet med hotellerne om deling af risiko ved forhåndsreservationer af værelseskapacitet til kongresser, ” lyder det.

Hos Dansk Erhverv er branchedirektør Lars Ramme Nielsen enig i, at der i branchen er et generelt behov for at styrke samarbejdet hele vejen igennem turismens værdikæde, når branchens centrale udfordringer skal løses.

”Vi lancerede sidste år et samlet netværk for de mange aktører, der arbejder med store forsamlinger, for eksempel kongres- og messecentre, arenaer, spillesteder, festivaler medvidere. Vi kunne se, at de delte de samme hovedpiner som for eksempel risikostyring, bøvl med brandregler og bureaukrati samt arbejdstilladelser til borgere udenfor EU i forbindelse med messer og events. Det er et arbejde, hvor vi automatisk også indtænker incomingbureauerne og konferencearrangørerne i DACI, ” siger han.

 

Relaterede artikler:

Ny mand i front for HORESTAs bæredygtighedsarbejde

Milling henter kendt ansigt til sin bestyrelse

Bellagroup går i offensiven: Ansætter ny salgsdirektør