Fra venster; branchedirektør Lars Ramme Nielsen og fagchef Michel Folmer Wessman. (PR-foto).

Ny fagchef skal knytte bånd mellem kulturen og turismen

Dansk Erhverv har fået sin første fagchef for kultur. Den nye chef skal blandt andet være med til at skabe sammenhænge mellem kulturen og turismen i Danmark, lyder det.

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv har netop fået sin første fagchef for kultur i form af 43-årige Michael Folmer Wessman.

Den nye chef blev ansat hos Dansk Erhverv i januar 2021, og indtog dengang stillingen som chefkonsulent med erfaring fra Erhvervsministeriet, IT-brancheforeningen og Dansk Live, der varetager interesserne for spillesteder og festivaler i Danmark.

”Michael har som chefkonsulent gjort det supergodt, og det er fuldt fortjent, når han i en rolle med endnu større ansvar kan fortsætte med at tegne og varetage kulturlivets interesser i symbiose med erhvervslivet,” fortæller branchedirektør for turisme, oplevelse og kultur hos Dansk Erhverv, Lars Ramme Nielsen, om forfremmelsen i en pressemeddelelse.

Skal skabe bro til turismen
Dansk Erhverv oplyser, at organisationen har fokus på at skabe sammenhænge mellem kulturen, turismen, kreative erhverv og øvrige dele af det danske erhvervsliv.

Kulturvirksomhederne i Dansk Erhverv er samlet i organisationens kulturnetværk, hvor Dorthe Weinkouff Barsøe, direktør i DAC, er forperson. Medlemmer tæller hovedparten af de større museer i Danmark, koncertsteder og festivaler, attraktioner, zoologiske anlæg, gallerier, symfoniorkestre med mere, oplyser Dansk Erhverv.

Senest har det politiske arbejde, som netværket og Michael Folmer Wessman har koncentreret sig om, handlet om den nye museumsreform, en ny overenskomst for symfoniorkestre og et tæt samarbejde med Danske Gallerier for at kunne fastholde mulighederne for afskrivning ved kunstkøb. Man er også i løbende dialog med kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), oplyser Dansk Erhverv.

Anerkendte branchens vækst
Forfremmelsen af Michael Folmer Wessman kommer i øvrigt godt et år efter, at Lars Ramme Nielsen selv blev forfremmet fra markedschef til branchedirektør for turisme, oplevelse og kultur.

Den nye titel fik Lars Ramme Nielsen som en anerkendelse af turistbranchens vækst. Således var antallet af virksomheder inden for turisme, der betaler kontingent til Dansk Erhverv, steget med 220 procent siden 2018, oplyste branchedirektøren dengang.

Samlet set repræsenterer Dansk Erhverv 18.000 medlemsvirksomheder på tværs af brancher i Danmark. Derudover er mere end 100 brancheforeninger tilknyttet organisationen.

 

Relaterede artikler:

Erfaren profil i spidsen for salg hos Feriepartner

Kæde finder ny hotelchef i egne rækker

Ny Legoland-direktør hentet i detailhandlen