Nu har HORESTA atter en gang udvidet skaren af medlemmer, da en restaurant, der har en fortid i populært TV-program, har sluttet sig til. ”Jeg havde brug for sparring,” siger ejer om beslutningen.
Tilbage i 2008 stod Davinci Ristorante Med Kniven For Struben, da restauranten i Hadsund deltog i anden sæson af det populære TV-program af samme navn, hvor den kendte kok Bo Bech kom på besøg for at hjælpe spisesteder, som på den ene eller anden må havde problemer.
Selvom rammerne imponerende den tilrejsende kok, og kunderne kom til, udfordrede travlhed samt et for omfangsrigt menukort med over 120 retter den daglige drift på restauranten.
Mens i hvert fald en del af de forretninger, der blev portrætteret i TV-programmet, endte med at lukke dørene, gjaldt det ikke Davinci Ristorante. Den har eksisteret siden 1992, og i 2025 bliver der fortsat tilberedt og serveret italiensk mad i restauranten.
Forsøger at gafle forskellige typer kunder
Davinci Ristorante er etableret af Antonino Oliveto, der er uddannet økonom samt født og opvokset i Belgien som barn af italienske forældre. Her mødte han sin danske hustru og endte med at flytte til Danmark, da hun blev gravid.
I dag mange år senere står han fortsat for driften af restauranten, som ligger i det forhenværende bibliotek i Hadsund med udsigt over Mariager Fjord og rummer både café, isbar, selskabslokaler samt to industrielle køkkener.
Davinci Ristorante har plads til 250 gæster og op mod 30 ansatte i højsæsonen
“Her på restauranten skal der være en hyggelig italiensk atmosfære, hvor både kærestepar, familier og gamle kommer til. Det går vi meget op i,” siger Antonino Oliveto om den måde, som han har søgt at positionere restauranten på.
”Vi kan både lave pizza, pasta eller gode treretters menuer. Så på den måde kan vi altid tilpasse os tidens tendenser. Det er vores styrke her i området.”
Kan være svært
I tillæg til at restauranten forsøger at appellere til et bredt udsnit af potentielle gæster, er Davinci Ristorante også netop indtrådt som nyt medlem i brancheforeningen HORESTA. Ifølge Antonino Oliveto er det et behov, der er opstået som følge af COVID-19-pandemien.
“Under og efter corona har der været mange ændringer. Jeg havde brug for sparring omkring nogle aktuelle sager.”
”Det kan være svært for en mellemstor restaurant som min at følge med i alt, hvad der sker indenfor jura og lovgivning. Derfor er det rart at kunne få faglig sparring og råd. Det giver en tryghed, som jeg sætter stor pris på.”
Relaterede artikler:
Erhvervsorganisation melder om fremgang

TURISME24.DK Nyt om turisme i Danmark


