Sjelborg Camping. Foto: Destination Vadehavskysten.

Efter kun et år: Unik campingplads lukker

Sidste år købte en erhvervsmand en unik campingplads ved Esbjerg, men nu lukker pladsen, fordi den ikke er rentabel. Den nye ejer håber dog på at gå videre med et turismeprojekt, og han ser et muligt resort for sig.

I februar 2023 købte erhvervs- og møbelmanden Willy Støckler campingpladsen Sjelborg Camping nær Esbjerg. Dengang var det med store visioner for fremtiden. Pladsen havde siden etableringen i 1967 ellers været på den samme families hænder.

Under det nye ejerskab blev to unge lejrchefer sat i spidsen, og de skulle stå for udviklingen af en ny, unik campingplads i de naturskønne omgivelser med levende dyr, 500 pladser og muligheden for at slappe af i naturen. Men allerede året efter er det slut, og Sjelborg Camping lukker og slukker.

”Jeg bliver nødt til at gentænke og udvikle videre på, hvad der skal ske med campingpladsen. Det er et smukt og unikt område, men det er også en tidslomme. Jeg føler egentlig, at jeg har givet rammerne derude en chance, men det var ikke rentabelt,” fortæller Willy Støckler til JydskeVestkysten.

Han understreger, at han har det skidt med, at han nu lukker pladsen, fordi han er klar over, at mange mennesker har et nostalgisk forhold til stedet. Men det er samtidig hans betragtning, at turisterne i dag forventer et højere niveau på de campingpladser, de overnatter på, end Sjelborg Camping kan levere i sin nuværende form.

Håber på at skabe nyt turismeprojekt
Campingpladsen har under Støcklers ejerskab lagt vægt på at tilbyde sine gæster adgang til fiskesø, levende dyr, bålsteder og områder, hvor man blandt andet kan bygge huler. Men til efteråret efter den første sæson, stod det klart, at dette koncept ikke var økonomisk bæredygtigt.

Erhvervsmanden fortæller, at en lukning med henblik på bygge noget nyt på stedet ikke har været planen fra starten. Han har haft et møde med kommunen om, hvordan pladsen kan udvikles, og han leder efter stærke folk i branchen, som kan blive samarbejdspartnere.

Han vil ikke afvise, at campingpladsen omdannes til boliger, men Willy Støckler fortæller, at han helst ser et turismeprojekt, som han mener, at der vil være god grobund for i Esbjerg.

Han kan for eksempel se for sig, at et stort resort-byggeri kan blive en del af projektet, men han understreger samtidig, at de tanker stadig er i så tidligt et stadie, at han endnu ikke kan svare på, hvad resortprojektet potentielt set vil indeholde.

 

Relaterede artikler:

Længe undervejs: Salg af campingplads og vandrerhjem er gået op i en højere enhed

Åbner alligevel efter kamp om servicebygning

Kommune går i gang med autocamperstrategi