København bliver senere på måneden vært for én af verdens absolut bedste restauranter. Det er et internationalt samarbejde, som har gjort projektet muligt, lyder det.
Den 27. august er en særlig dag for landets største turistattraktion, Tivoli. Her åbner én af verdens bedste restauranter, Odette fra Singapore, i Det Japanske Tårn, hvor man hen over sommeren har haft pop-up-restauranter.
Odette er finalen i årets sæson, og den kommer til at holde til i Det Japanske Tårn fra den 27. august og frem til den 21. september.
Restauranten kan bryste sig af hele tre Michelin-stjerner, har tidligere båret titlen Asia’s Best Restaurant, og så er den nummer 25 på listen over verdens bedste restauranter.
Blevet muligt igennem internationalt samarbejde
Tivoli oplyser i en pressemeddelelse, at Odettes midlertidige tilstedeværelse er blevet mulig gennem et samarbejde med Tivoli, Nimb og Singapore Airlines.
Det er køkkenchef Julien Royer, som står i spidsen, og han laver gastronomisk kunst, som blander både fransk og asiatisk madkultur.
Maden, som Royer står bag, er baseret på årstidernes råvarer og kombinerer ingredienser fra hele kloden. Igennem årene har Odette således skabt partnerskaber med små producenter verden over.
“Jeg er begejstret for at lave mad i det ikoniske Japanske Tårn i Tivoli. Dette markerer Odettes første europæiske ophold, og hvilken ære det er at få lov til at lave mad i en af verdens store madmetropoler, København. Jeg glæder mig til at opdage Danmarks fantastiske sensommer-råvarer og samtidig dele vores fortolkning af moderne fransk køkken – formet af et stærkt lokalt udtryk – med vores gæster,” fortæller Julien Royer.
Har skabt særmenu
Når Odette indtager Tivoli den 27. august, bliver det med en menu, som er skabt specifikt til lejligheden.
Den bliver med signaturretter som “Mushroom Tea”, “Langoustine comme un Dumpling” og “Kampot Pepper Crusted Pigeon,” oplyser Tivoli.
Til dessert venter kreationer skabt af Louisa Lim – kåret som Asia’s Best Pastry Chef 2023 – med indslag som “Late Summer Berries” og “Grain de Café”.
Glæder sig over global spændvidde
Hos Tivoli er Mikkel Ustrup, High-End Director, glad for, at man er lykkedes med at tiltrække en markant restaurant så langt væk fra.
“Med Odette når vi nye højder i Det Japanske Tårn. Det er en af verdens mest anerkendte restauranter, og med en restaurant fra Singapore er det lykkedes at få en restaurant til Haven fra en fjern del af verden, vi ikke har haft besøg af før,” siger han og tilføjer:
”I omkring en måned kan gæsterne opleve en fransk stjernekok fra en trestjernet Michelin-restaurant i Singapore – lige her i København. Det er indbegrebet af den kulturelle udveksling, vi står for i Tivoli. Det er en sand gave til vores gæster.”
Relaterede artikler:
Trods svagere halvår: Tivoli holder fast i forventninger

TURISME24.DK Nyt om turisme i Danmark


