- TURISME24.DK - https://turisme24.dk -

Rasmus Munk er atter kåret som verdens bedste

Den danske stjernekok Rasmus Munk har modtaget prisen som verdens bedste kok for anden gang. Dermed er han den tredje kok, der har kunne løfte trofæet flere gange i streg.

Torsdag aften lyste danske smil op i Milano. Her blev Rasmus Munk, der er køkkenchef på og medejer af den to stjernede Michelin-restaurant Alchemist, nemlig kåret som verdens bedste kok ved The Best Chef Awards 2025, og han er dermed den første nordiske kok, der har vundet titlen mere end én gang.

Første gang Rasmus Munk modtog prisen var sidste år, og dermed var det andet år i streg, at han stod øverst på sejrskamlen ved prisuddelingen. Han skriver sig desuden ind i et eksklusivt selskab, da der indtil videre kun er tre kokke, der har fået førstepladsen flere gange.

Udover den danske stjernekok drejer det sig om Juan Roca fra den spanske restaurant El Celler de Can Roca, der vandt i 2017 og 2018, samt Dabiz Munoz fra DiverXO, der ligeledes ligger i Spanien. Han har lavet hattrick og fået prisen i både 2021, 2022 og 2023.

Ønsker at inspirere unge kokke
Hvis man skal have en plads blandt de kokke, der fremhæves ved prisuddelingen, kræver det, at man udmærker sig med kreativitet, nytænkning og kompromisløs kvalitet, lyder det. Det er en jury bestående af 572 kokke og 400 fagfolk såsom madjournalister og gastronomer, der udpeger dem.

Rasmus Munk slog straks efter prisoverrækkelsen fast, at han er glad for at være blevet kåret som verdens bedste nok en gang.

”Det er en kæmpe ære at få denne pris, og jeg er meget stolt af, at så mange i branchen har stemt på mig. Men denne pris er til hele holdet på Alchemist, som hver eneste aften gør deres bedste for at give hver og en af vores gæster en helt særlig oplevelse.”

Ifølge prismodtageren er det netop verdens kokke, der skal bidrage til at forme fremtidens fødevareindustri. Gennem sit eget innovationscenter kaldet Spora er han en del af et projekt sammen med Novo Nordisk Fonden og Gates Foundation om at forvandle CO2 til et højkvalitetsprotein.

”Mit håb er at inspirere unge kokke til at arbejde mere holistisk og vise, at gastronomi kan være mere end blot et håndværk. Mad kan bruges som et kunstnerisk sprog, der formidler vigtige budskaber. Den kan starte samtaler, rejse spørgsmål og skabe forandring.”

Er indbegrebet af den bedste
Cristian Gadau, der er medstifter af og administrerende direktør for The Best Chef Awards, lægger ikke skjul på, at han er tilfreds med udfaldet af aftenens prisuddeling.

”At Rasmus vinder for andet år i træk viser, hvor visionær han er. Med Alchemist udforsker han konstant nye grænser, hvor kreativitet og videnskab mødes og skaber samtaler, der rækker langt ud over køkkenet.”

”Det særlige ved Rasmus er, at han kombinerer sin banebrydende tilgang med en bemærkelsesværdig ydmyghed – ikke noget ego, bare et urokkeligt ønske om at inspirere og skabe forandring. Han er indbegrebet af, hvad det vil sige at være ‘The Best‘.”


Relaterede artikler:

Dansker er verdens bedste kok

Tredje år uden danske restauranter i top-tre

Dansk placering blandt verdens bedste har værdi for turismen