Gravel har som sport en stigende popularitet i Danmark. Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

Worldcup skaber interesse for Blåvand

Blåvand ligger grus til Gravel Worldcup som første sted i Danmark. Efter offentliggørelsen er interessen for byen allerede stor.

Danmark har fået sin første afdeling for Worldcup-serien i cykelsporten gravel. Den bliver placeret i Blåvand, skriver TV Syd.

Det Internationale Cykelforbund og organisationen Adventure Cycling har ifølge TV Syd set muligheder i byen ved Vesterhavet, og det betyder, at eventet Gravel Challenge Blaavandshuk fra i år bliver en del af UCI Gravel World Series, som verdensmesterskabet i sportsgrenen hedder. Allerede nu har Worldcup-serien skabt en øget interesse for Blåvand, siden løbet blev annonceret sidste fredag.

”Der er godt nok kommet meget interesse fra både sportsverdenen og alt muligt. Det overrasker mig sgu,” siger Finn Christensen, formand for Blåvand-Ho Erhverv til TV Syd.

Kvalificerer til verdensmesterskab
Arrangementet finder sted fra 5. til 7. maj, og fungerer som en kvalifikationsrunde i det internationale verdensmesterskab for sportsgrenen, som i 2023 bliver afholdt i Italien. Fremover vil UCI Gravel World Series blive afholdt første weekend i maj i Blåvand hvert år.

De 25 procent af løbets deltagere, der klarer ruten hurtigst, kan bryste sig af at have kvalificeret sig til verdensmesterskabet i Italien.

Begivenheden kommer til at blive udnyttet til at tiltrække turister til byen, og Blåvand-Ho Erhverv arrangerer aktiviteter sideløbende med arrangementet.

For eksempel laver byens butikker forskellige arrangementer, og der vil være stande med aktiviteter og musik i byen, som skal gøre sportsbegivenheden mere interessant for offentligheden.

Stigende popularitet i Danmark
Gravel kan som hybridsport beskrives som en mellemting mellem landevejscykling og mountainbike, og ifølge DGI vinder cykelsporten frem som en populær sportsform i Danmark.

DGI skriver, at gravelcykling af mange outdoorturister bliver set som en god mulighed for at opleve naturen på en mere interessant måde, fordi sporten kan kobles sammen med en aktiv ferieform, hvor selve aktiviteten kan kombineres med overnatninger i naturen.

Ifølge DGI er det en blanding af lange ture med naturoplevelser og et element af eventyr, som gør sporten tiltalende for mange danskere. Samtidig er sportsformen mere tilgængelig og mindre teknisk krævende end mountainbike.

Af samme årsag er flere cykelløb begyndt at udbyde gravelruter til deres deltagere. For eksempel har Hærvejsløbet udbudt en gravelrute siden 2021.

 

Relaterede artikler:

180 danske cykelruter til internationale turister

Natursti på 60 kilometer skal øge turismen i Randers

Skal sikre udvikling af campingpladser