Råbjerg Mile. Foto: Mette Johnsen.

VisitDenmark sætter gang i hidtil største kampagne

Under overskriften ”Don’t be a tourist, be an explorist” har VisitDenmark sat gang i en storstilet kampagne, der skal give turister lysten til at opdage nærlokale oplevelser.

Med et budget på 20 millioner kroner i mediebudgettet er VisitDenmarks netop lancerede kampagne organisationens største nogensinde. Kampagneaktiviteterne inkluderer blandt andet TV-reklamer i Tyskland, Sverige, Norge og Nederlandene.

VisitDenmark igangsatte formelt kampagnen 6. marts med en serie af videoer, hvor berømte kunstværker blev vækket til live med kunstig intelligens for at dele budskabet om, at turister bør besøge Danmark i stedet for dem.

Kampagnen skal få turisterne til at lægge mærke til Danmark på et Europæisk marked med stor konkurrence, skriver VisitDenmark i en pressemeddelelse.

”Dansk turisme er kommet godt igen efter coronapandemien, blandt andet takket været den markante ekstra investering fra et bredt flertal i Folketinget. Men der er fortsat brug for markant og koordineret markedsføring, hvis Danmark skal klare sig i den internationale konkurrence,” siger administrerende direktør Jan Olsen fra VisitDenmark.

Spiller på modsætninger mellem gode og dårlige oplevelser
Den nye kampagne sætter lighedstegn mellem Danmark og den gode turistoplevelse, hvor der er plads til at nyde livet.

”Kampagnen spiller på modsætningerne mellem den meget turistede ferieoplevelse og så ferie i Danmark, hvor vi ikke har store ikoniske attraktioner at rejse efter, men hvor det er de små, nære og overraskende oplevelser, der tæller. Budskabet er, at man skal være en Explorist, der går på opdagelse i stedet for at være en turist, der følger den slagne vej og nøjes med, hvad man får serveret,” siger Jan Olsen.

Han oplyser, at VisitDenmark har truffet netop det valg, fordi det passer godt til tidens tendenser efter coronapandemien, hvor turister søger autentiske oplevelser og lokal mad.

“De vil undgå lange køer, standardprodukter, turisttilpassede oplevelser og uinteressant mad, lavet på importerede råvarer. De vil opleve livet, som det leves på feriestedet uden de store iscenesættelser til ære for turisterne,” skriver VisitDenmark i pressemeddelelsen.

Den antagelse henter organisationen fra en undersøgelse, hvor VisitDenmark og YouGov har spurgt tæt på 4.000 personer i Sverige, Tyskland og Storbritannien, hvad der kan gøre deres ferie god eller mindre god.

Fælles branding for hele landet
Kampagnen knytter sig på brandstrategien for international markedsføring, som VisitDenmark i forbindelse med Den nationale strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme har lagt sig fast på, hvor Danmark brandes som ”The Land of Everyday Wonder,” og der sættes fokus på det nære, og de mange forskellige fortællinger fra destinationerne kan sammensættes til en fælles ramme.

VisitDenmark opfordrer destinationerne til at tage ”be an explorist”-budskabet i brug, da man forventer, at det fælles brand kan give markedsføringen hos destinationsselskaberne et boost.

I år forventer VisitDenmark en intensiveret konkurrence i Europa for at tiltrække turister. Sammenlignet med andre lande i Vesteuropa har Danmark klaret sig godt med en ny overnatningsrekord i 2022. Andre lande oplever imidlertid stadig et efterslæb efter corona, og derfor forventer VisitDenmark, at omkringliggende landes kampagneindsatser bliver intensiveret.

”Konceptet og den store medieindsats skal sikre, at fortællingen om Danmark trænger igennem det store markedstryk, som vi forventer, at de store europæiske destinationer kommer til at lægge i år, når de skal indhente det tabte terræn,” siger Jan Olsen

 

Relaterede artikler:

VisitDenmark vækker kunstværker til live med AI

“Destinationsselskaberne løfter en opgave, som ingen andre tager”

Dansk Erhverv henter flere nye hotelmedlemmer