Skovshotel Hotel (arkivfoto)

Vil omdanne 350 år gammelt hotel til seniorboliger

Siden 1660 har Skovshoved Hotel taget imod gæster. Nu ønsker ejeren at omdanne hotellet til seniorboliger. Dog stadig med gæsteværelser.

Skovshoved Hotel har en meget lang historie. Hotellet slog for første gang dørene op i 1660 som kro. I 1723 fik kroen titel af privilegeret kro, men brændte ned i 1764 for at blive genopført i en noget større form.

I 1890’erne skiftede bygningen udseende og blev omdannet til badehotel med musikpavillon, der dannede ramme om strygerkoncerter.

I 1970’erne udløste planer om at rive den gamle bygning ned store protester. Nu anno 2023 ser det ud til, at der endnu engang bliver taget hul på et nyt kapitel af hotellets lange liv med en del mindre hoteldrift

Vil lave seniorboliger efter underskud
Forretningsmanden Ivan Nadelmann købte Skovshoved Hotel i 2004 af tøjdesignerne Margit og Erik Brandt. Nadelmann ejer Biludan Gruppen A/S, der udlejer biler i Rusland, og fortsat driver forretning efter Ruslands invasion af Ukraine den 24. februar sidste år.

Siden Ivan Nadelmann købte hotellet, har det givet underskud. I sidste offentliggjorte regnskab for 2021, havde K/S Skovshoved Hotel af 2003, som Ivan Nadelmann ejer hotellet igennem, et underskud på cirka 154.000 kroner mod et underskud i 2020 på omkring 2,4 millioner kroner.

Nu er forretningsmanden imidlertid gået sammen med ejendomsudviklerne NPV og arkitektfirmaet Entasis for at omdanne hotellet til cirka 40 seniorboliger, det skriver Sjællandske Nyheder.

Den 20. januar 2023 indsendte Skovshoved Hotel planerne for byggeprojektet, hvor det fremgår, at hotellets hovedbygning bliver bevaret med fire til otte små gæsteværelser, et spisehus samt en pakkeshop og et renseri betjent af en concierge. I dag har Skovshoved Hotel 22 værelser.

I planerne lægges der op til at rive baghuset og musikpavillonen ned for i stedet at opføre fire bygninger på hver tre etager, som hver har 10 lejligheder.

Kommune siger nej
På nuværende tidspunkt er det dog tvivlsom, om planerne om at opføre seniorboliger, hvor der i dag drives hotel, overhovedet kan realiseres.

Det skyldes, at Gentofte Kommune afviste projektet, inden det nåede til en egentlig politisk behandling. Forvaltningen vurderede at bebyggelsesprocenten, som projektet lægger op til på grunden, var for høj, og sendte derfor projektet tilbage til bygherre, før det overhovedet nåede til politikernes skrivebord.

Skal projektet nogensinde blive til noget, kræver kommunens politikere i øvrigt, at der stadig skal være aktivitet på hotellet, og stueplan bevares, oplyser Gentoftes borgmester, Michael Fenger (K). Bliver disse krav opfyldt, er borgmesteren åben for at etablere boliger på hotellets grund.

Borgmesteren oplyser, at bygherren endnu ikke er vendt tilbage med et forslag, som politikerne kan diskutere. Bliver politikerne enige om at gå videre med et projekt, vil der blive afholdt borgermøder og høringsrunder.

 

Relaterede artikler:

Dansk hotelkæde stævner ejer af hotelejendomme

Forøger overskud efter år med god efterspørgsel

Kalder til møde om nyt hotel i naturen