Falck har haft 5.000 podere i gang på de landsdækkende kviktestcentrene. Nu lukkes disse, og samme med HORESTA, Dansk Erhverv og Dansk Industri arbejdes der nu for at finde ny beskæftigelse til poderne. Pressefoto: Falck.

Turismebranchen hjælper 5.000 podere med nyt job

Falck, der driver landsdækkende kviktestcentrene, i nyt samarbejde med Dansk Erhverv, Dansk Industri og HORESTA om at hjælpe 5.000 ansatte fra den nationale testindsats med nye jobs.

De seneste to år, har Falcks kviktestcentre i Nordjylland, Midtjylland og på Sjælland beskæftiget omkring 5.000 medarbejdere, der sammenlagt har foretaget over 24 millioner corona-tests.

Men efter to år med op- og nedskaleringer, lukker kviktestcentrene gradvist frem mod den 6. marts.

For at hjælpe corona-poderne videre i nye jobs har Falck kontaktet Dansk Erhverv, Dansk Industri og HORESTA’s medlemmer for at skabe et online karriereforum, hvor organisationerne kan opslå stillinger, der er målrettet medarbejderne fra testsindsatsen.

Det skriver Falck i en pressemeddelelse.

”Vi har rundt regnet 5.000 medarbejdere i testindsatsen, de har det sorte bælte i at levere stabil drift. Vi er taknemmelige over den indsats og fleksibilitet, vores medarbejdere i testindsatsen har leveret de sidste to år. Derfor har vi rakt ud til erhvervslivet for at bygge bro imellem vores dygtige medarbejdere og deres potentielle nye arbejdsgivere,” siger Jakob Riis, administrerende direktør i Falck.

Brug for mange tusinde nye medarbejdere i hotel-, restaurant- og turisterhvervet
Brancheorganisationerne hilser initiativet om samarbejde med Falck velkommen. Der er stor velvilje til at hjælpe testmedarbejderne videre i nye jobs, så podernes kompetencer og arbejdskraft kan komme til gavn andre steder i samfundet.

I pressemeddelelsen siger Jannick Nytoft, HORESTA’s administrerende direktør: ”Vi er glade for samarbejdet med Falck. Frem mod sommerferien er der brug for mange tusinde nye medarbejdere i hotel-, restaurant- og turisterhvervet, og her er testmedarbejderne et rigtig godt sted at starte. Vi ved, at de er både dygtige og motiverede, så vi forventer, at der vil være rift om at ansætte dem.”

Og fra Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv, lyder det: ”Vi har rigtig mange medlemmer, der har udfordringer med at finde kvalificeret arbejdskraft. Derfor støtter vi naturligvis dette initiativ, der er med til at sikre, at vi får alle de dygtige medarbejdere fra testindsatsen kanaliseret godt videre og ud i det danske erhvervsliv, hvor der er stor efterspørgsel på deres kompetencer.

Medarbejdere, der er servicemindede, gode til kundekontakt, mødestabile og ikke er bange for at tage fat, er i høj kurs,” siger Brian Mikkelsen.

Jakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri, siger: ”Virksomhederne skriger på arbejdskraft. Så Falcks initiativ kommer som sendt fra himlen. Der er job i alle dele af servicebranchen – både som ledere og som frontpersonale. Vi har brug for alle jer, der har knoklet med testindsatsen. I DI er vi glade for at bakke op og bygge broen til at testmedarbejderne kommer hurtigt videre i nye jobs.”

Digitalt karriereforum og regionale jobmesser
Falck nedskalerer løbende kapaciteten i testcentrene frem mod 6. marts, derfor er det digitale karriereforum live på Falcks hjemmeside, så medarbejderne og deres potentielle nye arbejdsgivere allerede nu kan blive matchet.

Når centrene lukker helt efter den 6. marts, holder Falck lokale jobmesser for medarbejderne i regionerne. På Falcks hjemmeside kan borgerne se, hvilke centre der fortsat er åbne i deres område frem mod den 6. marts.

Falck-koncernen har i dag aktiviteter i 29 lande og har omkring 33.000 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Raskmeldte er for hurtige til at booke ny ferie

Disse 21 danske hoteller fik sidste år Green Key

Turismen får eget departement hos Dansk Erhverv