- TURISME24.DK - https://turisme24.dk -

Trecifret millionbeløb sikrer ny kokkeskole

En ny Hotel- og Restaurantskole er nu rykket et stort skridt tættere på at blive til virkelighed med en donation på 266 millioner kroner. Målet er at skabe en skole med fokus på kreativ udfoldelse, lyder det.

Danmark er allerede i dag en destination, der i stigende grad får positiv opmærksomhed for gastronomiske kraftpræstationer. Flere sejre i kokkenes mesterskab, Bocuse d’Or, og et stigende antal stjerner på Michelins stjernehimmel har været med til at sætte Danmark på det gastronomiske verdenskort.

Men i fremtiden skal der være endnu bedre forhold for kommende kokke. Det skal ske med en ny bæredygtig Hotel- og Restaurantskole med en gastronomisk campus. Og nu er projektet rykket tættere på første spadestik, da Nordea-fonden har doneret 266 millioner kroner til byggeriet.

Alt i alt kommer den nye skole til at koste 600 millioner kroner, og med fondens støtte er byggeriet nu fuldt finansieret. Realiseringen er dermed inden for rækkevidde, oplyser Hotel- og Restaurantskolen i en pressemeddelelse.

”Vi er utroligt glade for Nordea-fondens støtte. Den gør os i stand til at indfri vores vision om at skabe en nytænkende fagskole for gastronomi og værtskab med moderne faciliteter, der er designet til at understøtte værkstedsbaseret undervisning og udvikle et gastronomisk campusmiljø, der kan samle elever, lokale og branchens ildsjæle,” fortæller direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Søren Kristensen.

Fokus på kreativ udfoldelse
Den nye kokkeskole vil have fokus på kreativ udfoldelse. Kreative laboratorier, åbne køkkenhaver og sociale aktiviteter med maden i centrum er således en del af projektets grundidéer.

Håbet er, at skolen vil fremstå attraktiv for kommende elever og dermed være med til at bane vejen for fremtidens erhvervsuddannelser. Der vil også være pædagogisk fokus på elever med særlige behov og på talentudvikling.

”Det er ikke hver dag, at Nordea-fonden er med til at skrive historie, men det føler vi faktisk, at vi er i dag. Vi er enormt stolte over at støtte etableringen af en ny Hotel- og Restaurantskole i Valby, som med bæredygtigt byggeri og nytænkende værkstedsbaseret undervisning vil styrke fagligheden, elevernes sociale fællesskaber og i særlig grad imødekomme dem, der har særlige behov,” siger Nordea-fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen.

Han tilføjer, at det også er ambitionen, at skolen vil åbne sig mod det omkringliggende samfund.

”Skolen har et ønske om at blive et madkulturelt mødested, som åbner sig mod lokalsamfundet og inviterer borgere, organisationer og branchen indenfor – forhåbentlig også til stor inspiration for andre erhvervsskoler landet over,” siger Henrik Lehmann Andersen.

Vil åbne i 2028
Planen er, at den nye skole skal bygges på et mindre område af Hotel- og Restaurantskolens nuværende areal, hvor der i dag ligger gamle lagerhaller og en skolehave. I stedet for haven vil den nye skole få et orangeri på taget og urtehaver i grundplan.

Hvis tidsplanen holder, forventes skolen at stå færdig i 2028. Indtil da fortsætter undervisningen i de eksisterende bygninger. Byggeriet har allerede fået opbakning fra politikerne i Københavns Borgerrepræsentation, og en ny lokalplan for området er vedtaget.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har godkendt modtagelsen af fondsmidlerne til realisering af skolens byggeplaner, betinget af at det samlede projekt godkendes af Folketingets Finansudvalg.

 

Relaterede artikler:

Derfor skiftede Hotel- og Restaurantskolen direktør

Erfaren mand i front på branchens egen skole

Danmark får ny hotel- og restaurantskole