- TURISME24.DK - https://turisme24.dk -

Tivoli slår dørene op for ny restaurant

Når Tivoli byder gæsterne velkommen til årets sommersæson, bliver det med en ny restaurant med fokus på sæsonvarer og bæredygtighed.

Tivoli sparker sin sommersæson i gang 31. marts, og i år bliver det med en ny restaurant på det harlekinmønstrede tapet. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Den nye restaurant, som er blevet døbt Kilden, kommer til at blande traditionel mad og moderne gastronomi. I spidsen står køkkenchef og medejer Christian Hoffmann, som i en årrække har været køkkenchef på Almanak.

Det er Loca Gruppen, som er folkene bag restauranten. Virksomheden driver også restaurantene Studio, Radio og Almanak.

Har drømt om en sæsonbistro
Kilden rykker ind i lokaler, som engang husede Restaurant Gemyse, der var drevet af Nimb. Tanken er at fastholde indretningen med mange planter, som ifølge Tivoli er et trækplaster i sig selv.

”Jeg har længe ledt efter et sted, som kunne rumme min drøm om en dansk sæsonbistro med fokus på bæredygtighed og høj kvalitet over hele linjen. Det har jeg nu, sammen med Merete og Dorte (ejere af Loca Gruppen red.), fundet her. Vi kommer til at præsentere gæsterne for nye eksperimenter og danske smage og råvarer, de måske ikke er stødt på før,” siger Christian Hoffmann.

 Fokus på sæsonerne
Det er ambitionen, at sæsonernes skiften i Danmark er noget, der skal kunne mærkes af restaurantens gæster. På menuen vil der være friske råvarer, der er hentet langs de danske kyster og fra danske marker.

Restauranten går specifikt efter et økologisk sølvmærke. Råvarerne vil blive forarbejdet på gammeldags manér med syltning saltning, røgning og fermentering. Det bliver dog ikke kun med danske varer på menuen, for der bliver givet plads til trøfler, kammuslinger og kaviar. En del af restaurantens råvarer vil også komme direkte fra haven, der omgiver restauranten.

Giver Tivoli et gastronomisk nøk opad
Hos Tivoli hilser man den nye restaurant velkommen med åbne arme. Mikkel Ulstrup, direktør for Tivoli high end, fortæller, at den nye restaurant bidrager til, at Tivoli bedre kommer til at afspejle de øvrige gastronomiske tilbud i højprissegmentet i hovedstaden.

”Det er vores mål, at Tivoli skal afspejle det, der sker på den københavnske madscene og være en international gastro-destination i sig selv. Derfor er det selvsagt, at vi skal kunne tilbyde bæredygtig mad i topklassen. Det kommer vi til med Kilden. Gemyse har været frontløber på det bæredygtige område og har skabt en åbning for det grønne og bæredygtige køkken i Tivoli. Nu er tiden kommet til at give stafetten videre, og vi er glade for at have fundet en ny samarbejdspartner, som kan tage det bæredygtige køkken i Tivoli til det næste niveau,” siger han.

 

Relaterede artikler:

Krisehjælp kommer belejligt efter mange konkurser

Udvider med to kroer

Comeback til fyrværkeriet i Tivoli