Det Japanske Tårn, der åbnede i år 1900, får i år pop-up restauranter med tre Michelin-kokke. Pressefoto: Tivoli.

Tivoli får gæstebesøg af Michelin-stjerner

Det japanske Tårn i Tivoli får igen i år Michelin-besøg, fordelt over tre gange i sommersæsonen. Denne gang serverer danske, islandske og spanske stjernekokke Michelin-hædret mad.

I år kan Tivolis gæster opleve den spanske mesterkok Paco Morales, som har to Michelin-stjerner på sin restaurant Noor i Cordoba. Og holdet fra den et-stjernede islandske restaurant Dill i Reykjavik tryller med islandske råvarer. Det Japanske Tårn byder også velkommen til en af dansk gastronomis rising stars, når vinderen af Michelin-guidens Young Chef Award i år, Christoffer Sørensen fra restaurant Studio, er i køkkenet.

Sidste år trak de to-stjernede Michelin-restauranter, københavnske AOC og færøske Koks, fulde spisehuse i Tivoli.

Tivoli åbner sommersæsonen 8. april. Og fra 21. april til 25. juni huserer køkkenchef Christoffer Sørensen fra københavnske Restaurant Studio. Restauranten er pt hjemløs, så pop-up restauranten i Tivoli er eneste chance for at opleve Christoffer Sørensen og hans kollegers mad hen over sommeren, skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Besøg fra Spanien og Island
Efter Studio rykker en af Spaniens mest hypede kokke, Paco Morales, ind i Det japanske Tårn mellem den 2. og 28. juli.

Pop up-sæsonen rundes af fra 1. august til den 11. september med islandske Restaurant Dill. Ejer og chefkok Gunnar Karl Gìslasson siger i pressemeddelelsen:

”Jeg arbejdede i Danmark for cirka 20 år siden under stjernekokke som Jens Peter Kolbeck, Erwin Lauterbach og Mikkel Maarbjerg. Det var en magisk tid, og jeg har savnet København lige siden. Så det her er en perfekt mulighed for at komme tilbage og opleve nogle fantastiske uger i en by, jeg elsker og savner.”

Mikkel Ustrup, chef for Tivoli High End, siger i pressemeddelelsen:

”København er en gastronomisk hovedstad, og vores mål er at Tivoli afspejler den københavnske madscene. Vi ved, at gæster fra ind- og udland er parate til at rejse langt for at opleve det udsøgte måltid, og nu hvor corona-restriktionerne er ophævet, håber vi for alvor, at der kommer gang i gastro-turismen igen. Vi giver i hvert fald foodies og gastro-folk tre gode grunde til at tage rejsen hertil.”

Relaterede artikler:

Nu har tre danske hoteller fire Michelin-stjerner

Tom Jones, 50 Cent og Aqua fredagsrocker i Tivoli

Tivoli får mini-turpas til sine mindste gæster