Efter planen skal hotellet opføres i forbindelse med Restaurant Kalvø. (Foto: Restaurant Kalvø Frederikssund | Facebook.com | PR)

Tiden kan rinde ud: Hotelplan risikerer at gå i vasken

Til trods for de nødvendige tilladelser ellers var klappet af, har naboklager nu på ny sået tvivl om byggeriet af et stort kystnært hotel i tre plan. Onsdag afgør byråd, hvad der skal ske.

Tik, tak. Tiden går. Det er formentlig en følelse, som Leif Tullberg kan nikke genkendende til i disse dage. Han har nemlig tidligere sikret sig de nødvendige tilladelser og dispensationer til at føre sin idé til et nyt hotel ud i livet, men nu risikerer hele projektet at falde på gulvet.

Tullberg er medstifter og tidligere administrerende direktør i transport- og logistikvirksomheden DSV, og i dag ejer han Restaurant Kalvø i Frederikssund samt varetager opgaven som bestyrelsesformand i en række selskaber.

Restauranten ligger med udsigt til Roskilde Fjord, og ejeren har en plan om at opføre et hotel, der skal placeres ved siden af restauranten således, at de overnattende gæster også vil kunne kigge ud over vandet. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Stort set alt var på plads
Meningen er, at hotellet skal have en samlet kapacitet på 70 værelser. Heraf vil 69 være almindelige værelser, mens det resterende skal være en brudesuite. I tillæg hertil skal det 2.700 kvadratmeter store hotel i tre plan også omfatte konferencefaciliteter.

I og med at hotellet skal opføres på Kalvø tæt ved fjorden, har Tullberg indhentet en særlig tilladelse fra Kystdirektoratet til at bygge kystnært og i tre plan.

I april godkendte et flertal i Frederikssund Kommunes udvalg for plan og teknik desuden, at Tullberg måtte bygge 2,2 meter højere, end anvist i både lokalplanen og tidligere byggeplaner. Desuden fraveg de et krav om, at facaden skal udføres i mursten samt gav tilladelse til, at han må fælde flere træer.

Man ventede derfor blot på byggetilladelsen, inden arbejdet kunne gå i gang.

Kalder det vigtigt at inddrage borgere
Efterfølgende har en række naboer dog klaget over det kommende hotels højde, træfældningen samt udsigten til, at dets facade ikke skal udføres i mursten. På den baggrund har byrådsmedlem Poul Erik Skov Christensen (S) sat byggeriet på dagsordenen, når byrådet mødes onsdag.

Her skal lokalpolitikerne tage stilling til, hvorvidt hotelplanerne skal sendes tilbage til udvalget med henblik på at afdække, om det er nødvendigt at foretage borgerinddragelse, inden byggeriet kan gå i gang.

Det sætter dog Leif Tullberg i en kattepine, fordi tilladelsen fra Kystdirektoratet kun gælder året ud. Han siger selv, at hvis han ikke kommer i gang med projektet inden da, kan det blive nødvendigt at droppe det, da det tilsyneladende kan blive svært at få endnu en dispensation til at bygge kystnært.

Det argument vægter Skov Christensen dog ikke lige så tungt som andre hensyn, fortæller byrådsmedlemmet til Sjællandske Nyheder.

”For mig er det ikke det vigtigste, om byggeplanerne kan realiseres inden årets udgang. For mig er det vigtigst, at vi får borgerne inddraget i en snak om, hvordan Kalvø skal udvikles.”


Relaterede artikler:

Rigmand tager næste skridt i hotelprojekt

20 borgmestre i fælles opråb: Erhvervsturismen skal gøres til nationalt fokus

Rigmand får grønt lys til at opføre nyt hotel