Aarhus får fokus i The New York Times. Her bliver ARoS’ monumentale kunstværk The Dome, a Skyspace nemlig omtalt som noget, der er værd at rejse langt for.
Lige nu går man og glæder sig hos VisitAarhus, for én af destinationens helt store attraktioner, ARoS, får nemlig ros i The New York Times, som har offentliggjort en liste over ni europæiske kunstudstillinger, som det store amerikanske medie mener, er værd at rejse for.
Konkret drejer det sig om James Turrells The Dome, a Skyspace, et monumentalt kunstværk, som åbner i 2025, og som består af en 15 meter høj kuppel med en diameter på 40 meter, der aktuelt er under opførelse. Det er en del af en udvidelse af det store kunstmuseum med en anslået værdi på 236 millioner kroner.
”Når den står færdig, vil den være det mest ambitiøse af Turrells Skyspaces: totale miljøer, som har en simpel struktur (blot indholdende siddepladser, lys og et vindue til himlen ovenfor), men som er sublime i deres opfattelsesændrende kraft,” skriver The New York Times blandt andet. ”You’ll have to see it to believe it,” tilføjer mediet.
I fint selskab
Mens The New York Times mener, at avisens læsere trygt kan rejse til Aarhus for at se The Dome, er ARoS også kommet i særdeles fint selskab på listen.
På listen figurerer også museer som Tate Modern i London med udstillingen Leigh Bowery! af kunstneren af samme navn, Centre Pompidou i Paris, som udstiller malerier af Suzanne Valadon, samt Venedig Biennalen, hvor stor international arkitektur fejres.
”ARoS sætter endnu en gang Aarhus og den aarhusianske kunst- og kulturscene på det store verdenskort og placerer sig igen – ikke overraskende – blandt nogle af klodens kulturelle sværvægtere ved at bringe kunst i verdensklasse til både aarhusianerne, danskerne og Aarhusregionens mange internationale gæster,” skriver VisitAarhus på LinkedIn om omtalen.
Skal bringe museum til nyt niveau
Udvidelsen, som The Dome er en del af, har fået navnet The Next Level. Den består også af en offentlig tilgængelig art square, som ARoS tidligere har oplyst, vil danne ramme om nye kunstoplevelser og arrangementer. Derudover er et underjordisk galleri også en del af udvidelsen.
Dette udstillingsrum bliver dedikeret til nye, stedspecifikke værker af samtidskunstnere, som arbejder med video, installation og performance i stor skala. Ifølge ARoS er dette det første udstillingsrum til nyindkøb af denne type installationskunst i Danmark.
Udvidelsen har været 10 år undervejs, og man har fra begyndelsen ønsket sig en monumental kunstinstallation, som altså i disse dage rejser sig i Aarhus i form af The Dome.
Relaterede artikler:
Ny strategi skal fordoble besøgstallet på et årti