Vikingbus er Danmarks største busselskab med mere end 800 busser i sin flåde. Foto: Nikolaj Trane Kastenberg.

Største busselskab med nye ruter til 19 danske byer

Vikingbus har søsat et nyt fjernbuskoncept med mere end 160 ugentlige afgange mellem 19 danske byer. Tanken er at tilbyde fleksible rejser med 24 timers pladsgaranti.

Rejsende i Danmark får fra 30. marts 2023 flere muligheder, når de skal vælge, hvordan de vil bevæge sig rundt i landet.

Danmarks største busselskab, Vikingbus, søsætter nemlig fjernbuskonceptet Fleet, hvor busser dagligt kommer til at køre mellem landets største byer med mere end 160 ugentlige afgange. I første omgang bliver afgangene fordelt på 19 byer, men i længden vil flere byer blive dækket, skriver Vikingbus i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om byerne: København, Aarhus, Odense, Middelfart, Vejle, Horsens, Silkeborg, Viborg, Herning, Holstebro, Kolding, Vejen, Esbjerg, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg, Skanderborg, Randers og Aalborg.

”Vores kommende kunder fortæller, at de efterspørger fleksibilitet, kvalitet og skarpe priser. Alt det kommer vi til at give dem, og derudover tilbyder vi en moderne rejseoplevelse, der tager udgangspunkt i målgruppens behov og dens ofte spontane adfærd. Det betyder, at vi kommer til at adskille os fra konkurrenterne på en række områder,” fortæller administrerende direktør i Vikingbus, Thomas Wandahl, som tiltrådte stillingen ved årsskiftet.

Fleksibilitet giver mulighed for pladsgaranti
Thomas Wandahl fortæller, at Fleet tilbyder pladsgaranti for kunder, der booker billet minimum 24 timer i forvejen. Pladsgarantien kan lade sig gøre, fordi Vikingbus som landets største busselskab råder over mere end 800 busser.

Det betyder, at udbuddet kan tilpasses med meget kort varsel på baggrund af hvor mange, der har booket billet. Vikingbus peger på, at det er en fordel, da det giver mulighed for altid at have plads nok, samtidig med, at fleksibiliteten også både er god for Vikingbus’ bundlinje og miljøet, fordi der kan indsættes færre busser i tilfælde, hvor efterspørgslen er lavere.

Resultat af undersøgelse med fokus på unge
Vikingbus oplyser, at konceptet er resultatet af en fokusgruppeundersøgelse, som busselskabet har foretaget blandt 18 til 30-årige. Målgruppen gav udtryk for, at de savner fleksibilitet og et moderne alternativ i udbuddet af offentlig transport i Danmark.

”Den største forskel mellem vores koncept og de eksisterende fjernbusselskaber er, at vi kan tilbyde en fleksibel og mere moderne kundeoplevelse, der i høj grad passer til tiden. Så længe kunderne booker billet 24 timer inden afrejse, er de sikret en plads. Vi vil med andre ord give vores kunder noget af det, de efterspørger allermest, og det er friheden til at være spontan og booke en billet til en konkurrencedygtig pris i sidste øjeblik,” fortæller Thomas Wandahl.

Thomas Wandahl oplyser, at Fleet også kommer til at tilbyde en digital kundeoplevelse gennem en app, hvor kunden blandt andet kan følge de busser, som de har booket billet til. Noget som busselskabet har ladet sig inspirere af fra blandt andet Uber.

 

Relaterede artikler:

Danmarks største busselskab skifter topdirektør

Ny løsning sikrer Bornholm-sejladser med Express 1

Kombardo Expressen runder 100 fjernbusruter