Størst vækst i turistovernatninger i hovedstaden

Antal turistovernatninger i maj steg med fire procent i forhold til samme måned sidste år – i hovedstaden var væksten ni procent. ’Det bliver et ganske stærkt år for dansk turisme,’ lyder det fra DI Turisme.

Maj bød på en pæn stigning i antallet af turistovernatninger på dansk jord, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Der var i maj i alt 6,2 millioner turistovernatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem samt i lystbådehavne og feriehuse i Danmark. Det er en stigning på fire procent i forhold til maj 2023.

Alle regioner oplevede en stigning i årets sidste forårsmåned, men størst var stigningen i Region Hovedstaden. Her var der ni procent flere turistovernatninger i maj end i samme måned året før.

”De nye overnatningstal bekræfter, at vi er godt i gang med hvad der bliver et ganske stærkt år for dansk turisme. Den vækst, vi ser i maj, vidner om et turismeerhverv, der lykkes med at tiltrække turister også uden for højsæsonen, og dermed succesfuldt arbejder for at sikre en sæsonmæssig spredning af turismen,” siger Lars Bertolt Winther, chef for DI Turisme.

Fin vækst i antal feriehusovernatninger
Mens væksten var størst i hovedstadsområdet, var stigningen i Region Nordjylland på seks procent og tre procent i Region Midtjylland. Både Region Sjælland og Region Syddanmark havde to procent flere overnattende turister i maj end i samme måned i 2023.

Det samlede antal feriehusovernatninger i Danmark i maj endte på 2,1 millioner, hvilket svarer til stigning på otte procent i forhold til samme måned sidste år. Antallet af hotelovernatninger landede på 1,9 millioner – en stigning på otte procent.

Feriecentre og vandrerhjem havde i maj henholdsvis seks og to procent flere overnatninger end sidste år, mens antallet af overnatninger på campingpladser og i lystbådehavne faldt i maj med henholdsvis tre og fem procent.

Samlet set har der været 18,6 millioner turistovernatninger i Danmark i årets første fem måneder. Det er to procent flere overnatninger end i samme periode i 2023.

Tegn på ændret bookingadfærd
Lars Bertolt Winther bemærker, at der var et mindre fald i overnatninger på campingpladser og i lystbådehavne.

”Det er et område, hvor der sker meget på forbrugerpræferencer med stor interesse for glamping, naturnær overnatning og lignende – men hvor lovgivning ikke er fulgt med,” siger han og kommenterer på en forventet god sommer.

”Kigger vi ind i forventningerne til sommeren, viser vores egen prognose, at vi kan se frem til en fin stigning i overnatninger i højsæsonen. Men der er også meget der peger på en ændret bookingadfærd, hvor gæsterne for eksempel venter til sidste øjeblik med at booke deres feriehus. Det er klart noget, vi skal holde øje med i de kommende år.”

I forhold til antallet af erhvervsrejsende fortæller Lars Bertolt Winther, at det er vigtigt med opmærksomhed på dette segment i den kommende tid. Stigningen i erhvervsrejsende på hoteller var meget beskeden i maj, og da denne form for turisme er indbringende, skal der gerne ske en vækst, lyder det fra Lars Bertolt Winther.

 

Relaterede artikler:

DI spår om flere udenlandske sommerturister

Nedgang i april afløses af optimisme for sommeren

Påsken sikrede overnatningsrekord i marts