Den statslige støtte til Wonderful Copenhagen består. Hos den store organisation glæder man sig over nyheden, og takker samtidig regeringen for at se fornuften i hovedstadsturismen.
Torsdag er der glæde at spore hos Wonderful Copenhagen. Regeringens ekspertgruppe for fremtidens erhvervsstøtte, det såkaldte Frigast-udvalg, anbefalede tidligere i år i forbindelse med deres rapport om en sanering af erhvervsstøtten, at statsøtten til Wonderful Copenhagen helt bør droppes.
I dag udkom regeringens nye erhvervspakke ”Et stærkere erhvervsliv,” og her står det dog klart, at regeringen ikke agter at fjerne støtten til Wonderful Copenhagen.
Frigast-udvalget ville også spare samtlige 23 millioner kroner til turismeudviklingsselskaber som indbefatter Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme, disse organisationer går også fri for besparelser.
Hos Wonderful Copenhagen ser man beslutningen som en bekræftelse af, at hovedstadsturismen skaber værdi for Danmark.
”Det er helt grundlæggende sundt at foretage eftersyn af, om det man laver, skaber den rette effekt. Det gælder også erhvervsstøtten. Det har man nu gjort, og tilbage står, at hovedstadens turisme ikke skal skæres, fordi den skaber en meget stor og positiv effekt og styrker Danmark. Tak til regeringen for at lytte til de tunge argumenter for at fastholde den statslige investering i Wonderful Copenhagen og i turismedanmark,” udtaler Wonderful Copenhagens bestyrelsesformand, Jens Kramer Mikkelsen, således i et skriftligt svar til Turisme24.dk.
Konkurrerer mod andre hovedstæder
Wonderful Copenhagens administrerende direktør, Mikkel Aarø-Hansen, glæder sig også over regeringens beslutning. I et opslag på LinkedIn peger han på, at hovedstadsturismen har en årlig omsætning på 50 milliarder kroner og genererer over 15 milliarder kroner i skatteindtægter til staten årligt.
Han peger også på, at turismen skaber grundlaget for et stort kulturudbud, et bredt udvalg af restauranter og grundlaget for, at Danmark kan have en stor, international lufthavn i Kastrup.
”Hovedstadens turisme er ikke i konkurrence med resten af Danmark, men med andre hovedstæder og storbyer internationalt. Lykkes det at styrke hovedstadens turisme, vinder Danmark dermed forretning, som ellers ville gå til andre landes byer. En investering i hovedstaden gør med andre ord den samlede danske kage større,” skriver direktøren.
Han tilføjer, at mange dele af turismeindsatsen er komplekse, og at det ikke er muligt for enkelte aktører, offentlige eller private, at løfte opgaverne selv. Det gælder for eksempel det brede og langsigtede offentlige-private samarbejde bag tiltrækning af møder, kongresser og events samt kombinationen af storby-, krydstogt- og erhvervsturisme i hovedstaden.
”Ros til regeringen for at anerkende betydningen af og kompleksiteten i hovedstadens turisme – og at opgaven ikke løses, hvis Wonderful Copenhagen tages ud af ligningen,” lyder det fra Mikkel Aarø-Hansen.
Relaterede artikler:
Trodser anbefalinger: Turismen går fri af besparelser