Gæster, der vil besøge Danmarks nordligste punkt, kan blive mødt at kaotiske parkeringsforhold, når de gæster Grenen. Et projekt, der skulle løse problemet, er imidlertid sat på pause, og nu vil kommunen løse problemet på anden vis.
Danmarks nordligste punkt, Grenen, er et af landets mest populære turistattraktioner med op mod to millioner besøgende om året. Det ligger pres på parkeringsarealet ved attraktionen, hvor formanden for teknisk udvalg i Frederikshavn Kommune, Karsten Thomsen (S), beskriver gæsternes parkeringsvaner som ”hulter til bulter.”
For at løse problemet, har kommunen et ønske om at opmærke den østlige del af parkeringsarealet, og planen var, at der allerede skulle styr på parkeringsarealet her til sommer, men sådan bliver det ikke, for lige nu er projektet i behandling hos Fredningsnævnet, hvor man fortsat ikke har godkendt projektet, og det ærgrer Karsten Thomsen.
”Det har jeg det skidt med. Det er et projekt, der er til gavn for alle: Det vil skabe en langt bedre udnyttelse af p-arealet, p-vagterne vil få nemmere ved at håndhæve reglerne – i det hele taget ville der bare blive mere styr på den trafikale situation på stedet,” siger formanden således til Nordjyske.
Vil løse problem med kontanthjælpsmodtagere
For alligevel at få bedre styr på parkeringsforholdene ved grenen, er Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune indkaldt til et ekstraordinært møde onsdag den 29. maj for at drøfte, hvordan man uden den nye opmærkning kan skabe ordnede parkeringsforhold ved Grenen.
Udvalget ønsker at indføre en midlertidig ordning med såkaldte kommuneguides, som indføres i perioden juni til august 2024. Kommuneguiderne skal sørge for, at gæster i området parkerer hensigtsmæssigt.
Konkret lægges der op til, at kommuneguiderne primært skal rekrutteres blandt kontanthjælpsmodtagere, hvilket man foreslår at afsætte 544.000 kroner til. Indsatsen vil man allerede starte den 1. juni, og det er forventningen, at ordningen vil være indfaset helt medio juni, fremgår det af sagsfremstillingen. Her understreges det samtidig, at guider ikke er p-vagter.
Det er i øvrigt ikke første gang, at Frederikshavn Kommune har haft en ordning med kommuneguides. I 2018 søsatte kommunen ordningen for første gang, og i 2022 var der i alt otte kommuneguider, bestående af jobparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år, aktivitetsparate kontakthjælpsmodtagere over 30 år og medarbejdere i fleksjob og seniorjob.
Relaterede artikler:
Stort flertal bevarer støjregler i Skagen
Arvinger sender endelig berømt hotel på markedet
Trods påstand fra milliardær: Bobestyrer har ikke solgt Brøndums Hotel