Hvide Sande. Foto: Flying October | Visit Vesterhavet.

Ny bog skal styrke turistbranchens viden

I 15 år er der ikke sket meget på markedet for fagbøger i turistbranchen. Nu skal en ny bog skrevet af undervisere og erhvervsaktører i branchen give aktuel viden om en lang række problemstillinger.

I mere end 15 år har der ikke været meget nyt under solen i Danmark på bogfronten, når temaet har været turismen. Nu sætter en ny bog, som både forfattere fra uddannelses- og vidensinstitutioner fra hele Danmark og erhvervsaktører har bidraget til, fokus på branchen.

”Turisme – perspektiver på centrale udfordringer og muligheder” hedder bogen, og folkene bag håber, at den kan bidrage til at styrke niveauet af viden i hele branchen og på landets turismeuddannelser, oplyser Professionshøjskolen UCN i en pressemeddelelse.

Bogen er centrere om temaer som, hvordan turismen udvikler sig, og hvilke trends der kan få betydning for turismen. Bogen dykker også ned i, hvordan  bæredygtighed kommer til at have betydning for turismeudviklingen, og hvordan den kan spille en rolle særligt i de kommende år, hvor flere reguleringer og direktiver vil se dagens lys.

Bogen sætter også både danske og udenlandske turister under lup i forhold til de forventninger, de har til turisme- og oplevelsesindustrien i dag og i fremtiden. Der sættes blandt andet også fokus på de muligheder, som en øget digitalisering og innovation tilbyder branchen.

Svarer på et behov i branchen
Det er Lars Falk, lektor, og Michael Fast, docent, fra Professionshøjskolen UCN, der som redaktører på bogen har stået i spidsen for udgivelsen. Bogen kommer på markedet den 18. juni, oplyses det.

”Gennem flere år er der blevet efterspurgt en bog som kunne favne det brede felt turisme. Samtidig har der ud fra et uddannelsesmæssigt synspunkt været behov for en bog om emnet på dansk og en bog som havde et dansk og internationalt perspektiv, samt en forskningsmæssig vinkel. Derudover søger bogen at favne turismens mange forretningsområder på både udbuds- og efterspørgselssiden, samt at have et beskrivende, analyserede og udviklende fokus,” fortæller Lars Falk.

I branchen bliver der allerede udtrykt glæde over, at der nu kommer en tidssvarende fagbog om turismen i Danmark.

”Turismen er et stort og vigtigt erhverv i Danmark, som omsætter for 152 milliarder kroner årligt og bidrager velfærd og udvikling i hele landet. Bogen giver et godt indblik i turismens kompleksitet, udfordringer og muligheder, ligesom den giver et bud på, hvad der skal til for at lykkes med en bæredygtig vækst. Det er godt afsæt for nye studerende, der skal bringe turismen videre,” siger VisitDenmarks administrerende direktør Katja Moesgaard.

Hun bakkes op af Visit Nordvestkystens direktør Peter Krusborg:

”Dansk turisme er gået fra at have et ry for at være lidt af en hobbyforretning til i dag at være Danmarks fjerdestørste eksporterhverv med et realiserbart potentiale til at blive en helårsforretning for by såvel som land. Det stiller nye krav til hvordan vi forholder os til turismen i sin helhed og i særdeleshed italesættelsen af turismen, som et erhverv man kan gøre karriere indenfor. Derfor byder jeg denne bog stort velkommen, da den uden tvivl vil kunne være med til at give indtryk og sætte aftryk i debatten om fremtidens bæredygtige turisme,” siger han.

 

Relaterede artikler:

HORESTA vil netværke på Folkemødet

Programmet er sat til årets Puls-konference

Kommunikationsekspert: VisitDenmarks nye kampagnevideo er pudsig