Buffet på en af Molslinjens hurtigfærger. PR-foto.

Molslinjen vil mindske madspild

Et stort sortiment af mad øger risikoen for madspild på Molslinjens færger. Rederiet har nu tilmeldt tre hurtigfærger madspildsordning for at mindske spildet.

Passagerer på Molslinjens tre Kattegatfærger, Express 2, 3 og 4, kan nu bidrage til at mindske madspildet for færgernes restauranter, diners og kaffebarer, såfremt de sejler med dagens sidste afgang mod Aarhus.

I et forsøg på at mindske madspild ombord på Molslinjens færger, har rederiet nemlig tilmeldt færgerne madordningen Too Good to Go, hvor passagerer gennem en app kan købe overskudsmad for en slik og tage det med sig hjem. Det skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard fortæller, at tanken er, at rederiet skal kunne mindske madspild samtid med, at udvalget af mad på færgerne bliver bibeholdt.

”Vi har et stort udvalg af mad ombord, fordi vi gerne vil kunne tilbyde et varieret udbud til de mange gæster. Men så stor omsætning af mad giver også en risiko for, at vi kommer til at lave for meget. Og da vi meget nødigt vil smide mad ud, så giver vi nu gæsterne denne mulighed,” siger han.

To fluer med ét smæk
Molslinjen transporterer hvert år 3,5 millioner passagerer over Kattegat, og det betyder, at rederiets kokke skal producerer en stor mængde mad hver dag. Med To Good to go håber Molslinjen på, at man kan komme både gæster og rederiet selv til gode.

”Vi arbejder fokuseret og investerer store beløb i at mindske vores aftryk på planeten. Og her er et område, hvor vi kan gøre noget meget praktisk, som også har en helt praktisk værdi for gæsterne og os,” siger Jesper Skovgaard.

Baseret på app
Helt praktisk kommer det til at fungere på den måde, at passagerer på dagens sidste afgang mod Aarhus på de tre Kattegatfærger får mulighed for at for at købe overskudsmaden med hjem gennem Too Good To Go-appen, som også har partnerskaber med for eksempel 107 hoteller i Danmark.

Molslinjen oplyser, at samarbejdet med Too Good to Go er startet op 22. februar.

 

Relaterede artikler:

Kendt topprofil bliver direktør for Molslinjen

Disse hoteller og kongrescentre fik Green Key i 2022

Konferencecenter får Sjællands største taganlæg