Kæmpesommerhus med plads til hele familien. Foto: Skallerup Seaside Resort.

Lejere efterspørger kæmpesommerhuse

Grupperne, feriehuslejere rejser i, har det seneste år fået vokseværk. Samtidig efterspørger turisterne i stigende grad at bo i feriehuse på mere end 100 kvadratmeter.

Når turister lejer feriehuse, efterspørger de i stigende grad huse med plads til større grupper. Det er hvert fald en tendens, som feriehusbureaet DanCenter har spottet. Det oplyser bureauet i en pressemeddelelse.

Sidste år, var der i gennemsnit 9 personer per sommerhusbooking hos DanCenter, som udlejer mere end 5.900 sommerhuse i Danmark.

I år er det tal dog steget til gennemsnitligt 13 personer per booking, og det er en stigning på omkring 44 procent.

Samtidig er antallet af danske feriehuse på 100 kvadratmeter eller mere steget med 40 procent siden 2010, viser tal fra Danmarks Statistik. Begge ting peger på en tendens på markedet, mener Kaye Rosengaard, driftschef hos DanCenter.

”Vi kan se på tværs af sommerhusejere- såvel som lejere, at der i dag lægges stor vægt på plads, men også komfort. De store sommerhuse er ofte enten nybyggede eller renoverede og er derfor typisk udstyret med moderne faciliteter så som bedre opvarmning, vaskemaskine med mere,” siger hun.

Forbrugere vil spare
At flere turister ønsker at leje sig ind i store sommerhuse i grupper, tyder på, at turisterne ønsker at spare penge, mener man hos DanCenter.

”Deler man lejeprisen på et sommerhus ud på flere hoveder eller familier, falder prisen hurtigt på at leje sommerhus. Det er formentligt også en af årsagerne bag udviklingen, da mange ferielystne gæster ser en billigere mulighed for at komme i sommerhus ved at tage afsted sammen med flere familier ad gangen,” siger Kaye Rosengaard,

Hun peger også på, at opblomstringen ar kæmpesommerhuse i Danmark er et tegn på, at både ejere og lejere ønsker at bruge ferieboligerne på nye måder.

”Udviklingen understreger, hvordan sommerhuse har udviklet sig fra at være sommerboliger, hvor familien inden for den enkelte husstand typisk tilbragte sommerferien, til i dag at være en bolig, der kan benyttes hele året rundt, og hvor man kan invitere familie og venner med,” siger Kaye Rosengaard.

 

Relaterede artikler:

Feriehusudlejere: Den ene succes efter den anden

God marts peger mod 2023 med høj belægning

Ungt feriehusbureau får kapitalindsprøjtning