Omkring 70 procent af internationale gæster er mere tilbøjelige til at vælge et hotel, hvis det er miljøvenligt, som for eksempel Green Solution House på Bornholm. PR-foto Dansk Kyst- og Naturturisme.

Kyst- og naturturisme halter bagefter på bæredygtig

Nyt samarbejde mellem Dansk Kyst- og Naturturisme og Green Building Council Denmark skal styrke bæredygtig omstilling i overnatningssektoren i kyst- og naturturismen.

Behovet for bæredygtig omstilling af overnatningssektoren danner grundlaget for et nyt samarbejde mellem Dansk Kyst- og Naturturisme og foreningen Green Building Council Denmark til at styrke arbejdet med modning af investeringer og bane vejen for investeringer i bæredygtig overnatningskapacitet i kyst- og naturturismen. Det skriver den erhvervsdrivende fond Dansk Kyst- og Naturturisme i pressemeddelelse.

Danske og udenlandske turister har i stigende grad forventninger til bæredygtighed. Selvom bæredygtighed endnu ikke betragtes som et selvstændigt rejsemotiv, inkluderer et stigende antal turister miljøhensyn i deres overvejelser omkring rejser. Det skriver Dansk Kyst- og Naturturisme i sin seneste bæredygtighedsrapport.

Det gør sig i særlig grad gældende inden for hotelsektoren, hvor omkring 70 procent af alle internationale gæster er mere tilbøjelige til at vælge et miljøvenligt hotel, uanset om de søgte et bæredygtigt ophold eller ej, skriver Dansk Kyst- og Naturturisme og fortsætter:

”Men kyst- og naturturismen halter bagefter, når det kommer til bæredygtig omstilling af overnatningssektoren. Eksempelvis er udbredelsen af Green Key-certificerede hoteller, ifølge VisitDenmark, langt større i landets største byer og Trekantområdet, og der er stort potentiale i forhold til bæredygtighed i nye investeringer.”

Turisternes krav til bæredygtighed er i vækst
Jens Hausted, direktør hos Dansk Kyst- og Naturturisme, siger i pressemeddelelsen:

”Nye investeringer er afgørende for at opretholde et attraktivt turismeprodukt i disse år, hvor turisternes krav til bæredygtighed er i vækst. Vi har fokus på omdannelse af eksisterende overnatningsformer, men det er også vigtigt, at vi tænker bæredygtigt i arbejdet med investeringsmodning og etableringen af nye overnatningsformer for at skabe en mere miljøvenlig destinationsudvikling.

Nye bæredygtige hoteller og resorts i kyst- og naturturismen kan være med til at drive udviklingen og bidrage til øget kendskab, flere overnatninger og øget omsætning samt imødekomme grøn efterspørgsel, bidrage til levende lokalsamfund og synliggøre Danmark som en bæredygtig feriedestination,” siger Jens Hausted.

Et stort uforløst bæredygtigt potentiale
Green Building Council Denmark er en non-profit medlemsorganisation, der arbejder for at udbrede bæredygtighed i byggebranchen og certificere bæredygtigt byggeri. Det betyder blandt andet, at bæredygtighed skal indtænkes i bygningsfasen via anerkendte certificeringer.

En række internationale certificeringer for bæredygtigt byggeri af hoteller er efterhånden ved at finde sit fodfæste i Skandinavien, hvor en af de mest anerkendte er DGNB-systemet, som i Danmark administreres af Green Building Council Denmark, oplyses det.

Men siden systemet blev introduceret i Danmark i 2012, har kun fem hotelprojekter integreret bæredygtighedsprincipperne, og der er således fortsat et stort uforløst potentiale – særligt i kyst- og naturturismen, står der i pressemeddelelsen.

Mette Qvist, direktør hos Green Building Council Denmark siger: ”Områderne som Dansk Kyst- og Naturturisme arbejder med, rummer store naturværdier, der skal værnes om. Vi glæder os til at bringe DGNB-tankegangen i spil for at sikre disse, og samtidig gøre projekterne mere attraktive for investorer og gavnlige for lokalsamfundenes udvikling.”

Relaterede artikler:

Stor forskel på danskernes feriefavoritter i Danmark

Nyt dansk netværk kombinerer cykling og hotel

VisitDenmark-formand: 2021 måske værre end 2020

Nye i bestyrelsen hos Dansk Kyst- og Naturturisme