Sophia Rosa Antorini blev Årets Kok 2025. (Foto: Arek Pedersen).

Kvinder hentede guldet til Årets Kok og Årets Tjener

Tirsdag blev Årets Kok og Årets Tjener fundet under to traditionsrige konkurrencer. Her var det for første gang siden 2011 kvinder, som løb med begge titler.

Tirsdag blev vinderne fundet til Årets Kok og Årets Tjener 2025, og her var det for første gang i 14 år kvinder, som endte med at løbe med guldet.

Konkurrencen fandt sted i Lokomotivværkstedet i København, og det er HORESTA og 3F, som står bag den. Herfra lyder det, at glæden var stor, da vinderne blev offentliggjort sidst på eftermiddagen.

Efter den seks timer lange konkurrence var det Sophia Rosa Antorini fra Restaurant Domæne i Herning, som kunne indtage sejrsskamlen som vinder af Årets Kok 2025, mens Årets Tjener 2025 blev Kristine Slott Olsen fra Restaurant Calma i København.

De to konkurrencer blev afviklet simultant med seks deltagere i hver finale. Sidste gang to kvinder løb med begge titler var i 2011.

Tre retter og en god portion spiritus
Finalisterne i Årets Kok skulle lave en tre-retters menu. Råvarerne til forretten kendte deltagerne ikke i forvejen, og de blev således først offentliggjort aftenen før konkurrencen.

Hver finalist fik friske, norske kammuslinger i skal, blåmuslinger, østers og hjertemuslinger til rådighed til at lave en velsmagende forret til dommerpanelet og gæsterne i konkurrencerestauranten.

Hovedretten bestod af helstegt farseret kylling med valgfri garniture, mens desserten skulle være varm og inkludere is eller sorbet.

Vinderen, Sophia Rosa Antorini, imponerede dommerne med en balance mellem smag, tekstur og nytænkning, oplyser HORESTA og 3F.

I konkurrencen Årets Tjener dystede finalisterne i klassiske discipliner som tranchering, mixologi, spiritusidentifikation og vinvalg.

Vinderen, Kristine Slott Olsen, skilte sig ud med sin præcision, faglige ekspertise og evne til at skabe en enestående serviceoplevelse for to borde.

”Vi har i dag set noget af det bedste, dansk gastronomi og service har at byde på. Vinderne har vist et tårnhøjt niveau og dedikation til deres fag, der fortjener den største anerkendelse. Et stort tillykke skal lyde på vegne af hele branchen,” sagde Pia Svane, chef for uddannelse og konkurrencer hos HORESTA, da vinderne var fundet.

Det var turismens minister, Morten Dahlin (V), som stod for selve præmieoverrækkelsen. Ud over titlen som Årets Kok og Årets Tjener modtog vinderne også et trofæ og en præmie på 40.000 kroner.

Mens Sophia Rosa Antorini blev Årets Kok, indtog Magnus Brandenburg Carlsen fra Alchemist i København andenpladsen, mens Tommy Jespersen fra Gastoca & Holckenhavn Slot i Nyborg indtog tredjepladsen.

Årets Tjener, Kristine Slott Olsen, blev fulgt af Marc Thejl Hansen fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia på andenpladsen, mens Henrik Lindegaard fra Frederiksminde i Præstø indtog tredjepladsen.

Relaterede artikler:

Hæderkronet restaurant solgt til familievirksomhed

Danmark misser guld for første gang i tre år

Efter 46 år: Dansk Michelin-pendant skifter hænder