Klaus Bondam er ny direktør hos CruiseCopenhagen. Han kommer fra en stilling som direktør for Cyklistforbundet. Foto: Søren Svendsen/Cyklistforbundet.

Klaus Bondam er ny direktør for CruiseCopenhagen

Wonderful Copenhagens krydstogtnetværk har fået ny kaptajn. Ud af de otte kandidater, der var til stillingen, faldt valget på forhenværende borgmester og skuespiller Klaus Bondam.

Efter at have været uden direktør siden september 2022, bliver direktørstolen langt om længe fyldt ud hos Wonderful Copenhagens krydstogtnetværk CruiseCopenhagen Network.

Der var i alt otte kandidater til stillingen, og i sidste ende landede valget på Klaus Bondam, kendt som skuespiller og forhenværende borgmester for teknik og miljø og beskæftigelse og integration i Københavns Kommune.

Klaus Bondam var fra 2014 til 2022 direktør på flere teatre. CruiseCopenhagen henter ham fra en stilling som direktør for Cyklistforbundet.

Skal stå for bæredygtig omstilling
Wonderful Copenhagen skriver i en pressemeddelelse, at en af de største opgaver for den nye direktør bliver at sikre en bæredygtig omstilling af krydstogterhvervet, både miljømæssigt, socialt og økonomisk.

“Opgaven er på en og samme tid at øge branchens store samfundsøkonomiske bidrag med milliardomsætning og jobskabelse, og samtidig medvirke til at omstille branchen miljømæssigt og i samspil med lokalmiljøer,” skriver Wonderful Copenhagen.

”Jeg glæder mig meget til at være med til at skabe en bæredygtig vækst i krydstogtturismen i København, Danmark og Østersøområdet sammen med de mange partnere og de pågældende byer.

Det maritime fylder meget i vores historie, men er også en stor del af den fremtidige udvikling af vores samfund i en grønnere og mere bæredygtig retning. Og det er et stærkt afsæt for arbejdet med at få de globale rederier til at sejle deres gæster til netop vores havne,” siger Klaus Bondam.

Otte i kikkerten
I starten af februar skrev Turisme24.dk, at otte kandidater søgte stillingen som direktør for CruiseCopenhagen.

”Vi har otte kandidater i spil til direktørstillingen for CruiseCopenhagen. Vi har brugt et headhunterbureau, da det er en meget specifik person, vi har brug for,

Vi kræver, at man kan tale dansk, ligesom vedkommende blandt andet skal have godt kendskab til oplevelsesøkonomi, turisme, have en både politisk og salgsprofil. Det er ikke nogen super nem profil at finde. Man skal kunne så mange ting,” fortalte krydstogtnetværkets formand, Karim Nielsen, dengang.

Valget faldt netop på Klaus Bondam på grund af hans bredspektrede erfaring med ledelse, byudvikling, kulturscenen, bæredygtighed og mobilitet.

”Jeg glæder mig meget til samarbejdet. Klaus Bondam kommer både med en bredde og tyngde, som vil tillægge netværket ny værdi. Han har stået i spidsen for en forening, med alt hvad det indebærer. Han har i sine meget forskellige tidligere stillinger blandt andet som direktør demonstreret, at han både kan og vil drive udvikling.

Han kender også det politiske maskinrum, og så er han samtidig en blændende formidler. Det sidste får vi særlig brug for på den internationale scene, når vi skal overtale de internationale rederier om igen at vælge Danmark og København til,” udtaler Karim Nielsen i pressemeddelelsen.

Direktør måtte trække sig på grund af sygdom
CruiseCopenhagens forhenværende direktør, Claus Bødker, måtte trække sig i slutningen af august 2022 på grund af en ALS-diagnose, han fik i 2021.

Claus Bødker trak sig fra stillingen, fordi han vurderede, at han var for svækket til at fortsætte den rejseaktivitet, der er forbundet med stillingen.

Ud over at overtage posten som direktør fra Claus Bødker, skal Klaus Bondam også til at stå i spidsen for krydstogtnetværket for Østersøen, Cruise Baltic, der også har sekretariat i Wonderful Copenhagen. Cruise Baltic samler 31 partnere fra 8 lande rundt om Østersøen på nær Rusland. Og CruiseCopenhagen samler de 11 danske krydstogtdestinationer: Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Sønderborg, Nyborg, Kalundborg, Hundested, Helsingør, Rønne og København.

 

Relaterede artikler:

VisitDenmarks administrerende direktør stopper

Passioneret chef gør comeback på Clarion

Fra Bali til Sønderborg: Ny direktør til Alsik