Det gastronomiske niveau skal løftes, og derfor har Schackenborg Slot og Slotskro nu givet opgaven med at drive udviklingen fremad til en kok, der har en fortid i flere velkendte køkkener.
Selvom han både har haft sin daglige gang på restauranter i blandt andet København og på Sjælland, bliver det ikke helt uvant for Lasse Stork Monska, når han den 1. februar næste år tiltræder sin nye stilling i Møgeltønder tæt på grænsen mellem Danmark og Tyskland.
Han har nemlig trådt sine barnesko i Sønderjylland og er udlært fra Rudbøl Grænsekro. Derfor er det ikke et fremmed revir, han skal betræde, når Stork Monska til næste år officielt skriver F&B chef (food & beverage, red.) på sit visitkort.
Herefter vil han stå i spidsen for Schackenborg Slots to restauranter Slotskroen og Herskabsstalden, hvor han får til opgave at sætte kursen for den gastronomiske linje, der skal trække gæster til i fremtiden.
Vil have Sønderjylland op på tallerkenen
Lasse Stork Monska er 34 år og han kommer senest fra en stilling som assisterende køkkenchef på Fakkelgården i Kollund, men tidligere i sin karriere har han blandt andet stået været i køkkenet på Dragsholm Slot, spisestedet Brdr. Price, Restaurant Ros samt Restaurant Marsk.
”Jeg kan uden overdrivelse sige, at jeg har fået mit drømmejob. Ikke blot vender jeg hjem til det område, hvor jeg er født og opvokset, men samtidig med får jeg i mit nye job som F&B chef på Schackenborg Slot og Slotskro nu mulighed for selv at stå i spidsen for køkkenet,” lyder det.
Ifølge den nyudnævnte chef vil servere enklere retter og såkaldt comfort food på Slotskroen, mens Herskabsstalden skal have et ekstra højt gastronomisk niveau. Den røde tråd skal dog være den samme.
”Begge restauranters menukort skal afspejle det område, vi befinder os i. Vi ønsker, at vores gæster skal have smagen af Sønderjylland på tallerkenen.”
Skal udvikle restauranter yderligere
At Schackenborg Slot nu sætter en kok og chef som Stork Monska i spidsen for udviklingen er et naturligt skridt i den proces, som restauranterne har været i gang med i et stykke. Det mener den administrerende direktør Allan Nielsen i hvert fald.
”Vi har gennem de seneste år arbejdet intensivt på at løfte det gastronomiske niveau hos os. Og vi har allerede nået et imponerende niveau takket være vores dygtige køkkenteam, som med deres engagement og kreativitet har løftet kvaliteten markant og skabt spændende fornyelse.”
”Med ansættelsen af Lasse Stork Monska, som netop har stor erfaring med både det lidt lettere restaurantkøkken og med den finere gastronomi, er jeg overbevist om, at vi har fundet den helt rette profil til at bringe vores to restauranter hen, hvor vi ønsker det.”
Relaterede artikler:
Tønder Kommune vil bruge 4,9 mio. kr. på turisme