Rold Storkro. Foto: Rold Storkro.

Kendt kro har succes med koldkrigsværelse

En nordjysk kro har skabt en gæsteoplevelse med fokus på historiens vingesus. Her kan gæster kombinere overnatning med en museumsoplevelse.

Når gæster på Rold Storkro booker sig ind på værelse 121, får de lov til at træde ind i en tidslomme. Værelset er godt nok nyistandsat, men al interiør stammer fra 1960’erne.

”Det har vi jo gjort, fordi vi har fået en ny nabo – eller det vil sige, at det er en nabo, der har ligget her siden begyndelsen af 60’erne. Vi vidste bare ikke, at vi havde ham – og han hedder Regan Vest,” fortæller Bente Pedersen, underdirektør på Rold Storkro til TV2 Nord.

Regeringens gamle atombunker REGAN Vest (forkortelse for REGeringsANlæg, red.), ligger blot et stenkast fra kroen, og 13. februar blev de første museumsgæster budt velkommen i bunkeren.

Overnatninger på værelset bliver solgt i en særlig pakke, hvor gæster ankommer om søndagen og spiser en middag. Om mandagen besøger gæsterne REGAN Vest, og Rold Storkro sørger for billetterne.

Bente Pedersen fortæller, at konceptet indtil videre er en succes. Første gang, gæster kunne indfinde sig på værelset, der blandt andet er udstyret med designermøbler, vinyler og gamle Anders And blade, var 9. april.

Men allerede nu, har kroen solgt 75 procent af de udbudte ophold på værelset for 2023.

Trækplaster for turister
Koldkrigsbunkeren REGAN Vest ligger 60 meter under Rold Skov, og fungerede som regeringens atombunker fra 1969, frem til bunkeren udgik af beredskabet i 2012.

I dag er det Nordjyske Museer, som står for museumsdriften i bunkeren, og allerede inden museets officielle åbning, var der stor rift om billetterne.

Således meddelte museet allerede i januar, at man havde solgt 20.000 ud af de i alt 60.000 billetter, som museet udbyder i år, og der er på nuværende tidspunkt næsten udsolgt frem til sommer.

På trods af stor efterspørgsel, kommer museet ikke til at skrue op for udbuddet af billetter til attraktionen, har museumsdirektør Lars Christian Nørbach tidligere fortalt til Turisme24.dk.

”Du kan kun besøge bunkeren via guidede ture. Det er fordi, hvis du skulle gå rundt selv, skulle vi ødelægge bunkerens udtryk med pile og skilte. Derudover gør brandstrategiske argumenter, at vi valgte den løsning, vi har nu,” sagde direktøren dengang.

 

Relaterede artikler:

Utilfredshed trods bevilling på 10,4 millioner kroner

Atomkrigsfrygt trækker turister under jorden

Kroer mister penge på afskaffelsen af store bededag